SIOS overklast Ezinge in de beker

SIOS heeft zaterdag de derde wedstrijd overtuigend in winst omgezet en zich daardoor geplaatst voor de knock out-fase. In eigen huis won het team van Erwin Molog met maar liefst 9-1 van het arme Ezinge, dat blij mocht zijn dat de Sauwerders het vizier niet op scherp hadden staan deze middag. Opvallend was de aanwezigheid van Dirk Zwakenberg in de basis aan Sauwerder kant. Hij had immers het afgelopen seizoen afscheid genomen.

Grote man bij SIOS was Reinder Haaksema die zeer gedreven speelde. De balvaardige middenvelder die veel kilometers maakte, stond met individuele acties en prachtige passes aan de basis van vrijwel alle Sauwerder aanvallen.

Haaksema
Reinder Haaksema had er zin in

De eerste mogelijk van de wedstrijd was voor Haaksema. Een afgeslagen corner werd door hem ineens op de pantoffel genomen, maar smoorde in de drukte voor het Ezinger doel. Stefan Bultena kreeg 10 minuten later een dot van een kans, maar zag zijn zwakke inzet gestopt door Ezinge-goalie Ben Douwsma. In de 24ste minuut opende diezelfde Bultena dan eindelijk de score. Na een prima dubbele één-tweetje met Jochem Huinder, was het goalgetter Bultena die de bal tegen de touwen werkte, 1-0. Binnen het half uur leek Haaksema de score te gaan verdubbelen, maar zijn inzet kon nog net door Frank Werkman naast het doel worden gewerkt. De daaropvolgende corner van Sander Bultena werd door Haaksema op doel gekopt, maar het was uiteindelijk Pieter Jan Kwant die de bal in het doel werkte, 2-0. In de 36ste minuut zette Haaksema Jochem Huinder vrij voor de keeper, maar de 17-jarige Sauwerder vergat om Ezinge de definitieve nekslag te geven. Uit de tegenaanval kreeg Ezinge z’n eerste echte serieuze mogelijkheid om SIOS-doelman Reinder de Haan op de proef te stellen. Dit gebeurde echter niet, aangezien de vrije bal (25 mtr) van Ezinge-captain Jasper Dijkstra in de muur verdween. Een minuut voor rust vergrootte SIOS dan toch nog z’n voorsprong. Voetbal in eenvoud; prachtige steekpass binnendoor van Rudy Olthof op de diepgaande Jochem Huinder, balletje breed op meelopende Stefan Bultena, 3-0. Zo simpel, zo mooi en niet te verdedigen !! In de extra tijd van de eerste helft was Bultena dichtbij een hattrick, maar zijn kopbal uit een corner van broer Sander werd van de doellijn gehaald.

Snel

De tweede helft was amper vijf minuten oud of de score was al verdubbeld. Sander Bultena schoot in de 47ste minuut raak (4-0) vanaf de stip, nadat Reinder Haaksema binnen de ’16’ onderuit was gehaald. Een paar minuten later was het Jochem Huinder, die een intukkertje kreeg van Pieter Jan Kwant, 5-0. Stefan Bultena maakte nog geen minuut later zijn derde treffer van middag na een prachtige dieptepass van Haaksema, 6-0. Hierna verliet de lichtgeblesseerde Bultena het veld, hij moet fit zijn voor a.s. zaterdag, wanneer de competitie begint.

Bultena scoort de 6-0

Hierna nam de thuisploeg gas terug en kon Ezinge een beetje onder de druk uit voetballen. Ezinge profiteerde hier halverwege de tweede helft van, wat direct ook een treffer opleverde. Via Julian Kemkers  en Jasper Dijkstra kwam de bal bij de vrijstaande Frank Werkman, die in de korte hoek raak schoot, 6-1.

Vanaf dat moment vond Reinder Haaksema het wel genoeg en schakelde weer een tandje bij. Nadat Jochem Huinder nog een enorme kans had laten liggen, was het Haaksema  die door de defensie van Ezinge soleerde en met links diagonaal raak schoot, 7-1.Vijf minuten later zette de dribbelaar met een prachtige pass invaller Gijs Huinder vrij voor de Ezinger sluitpost. Huinder legde breed Olhof, die van dichtbij op doelman Douwsma stuitte.  Ook de rebound had er in gemoeten , maar de 15-jarige Huinder zag zijn inzet op de doellijn gekeerd worden door Melle Gerritsen.

Een paar minuten later ging de dribbelende Haaksema op zoek naar een afspeelmogelijkheid, maar was inmidddels ook al in het strafschopgebied beland. Hier werd hij onderuit getikt, waarop de bal voor de tweede keer op de stip ging. Ook nu klaarde Sander Bultena het karweitje, 8-1. Met nog een paar minuten op de klok bepaalde de ingevallen Jochem Kasper, door een slim steekpassje van Haaksema kaal voor het doel gezet, de eindstand op 9-1.