Winsum en PKC’83 knokken zich naar gelijkspel

De wedstrijden tussen Viboa en PKC’83 hadden altijd wat bijzonders, vv Winsum zette in de eerste competitie thuiswedstrijd de traditie voort.
PKC’83 heeft over het algemeen betere voetballers in hun gelederen, maar daar zette Viboa altijd onverzettelijkheid en strijd tegenover, zo ook vanmiddag.
Op het gezellige sportpark aan de Schouwerzijlsterweg begon de wedstrijd om 15.00 uur, dit in verband met de feestelijkheden die ter gelegenheid van de eerste competitiewedstrijd waren georganiseerd.
Het publiek werd getrakteerd op vrolijke muziek van de Blauwbloezen uit Middelstum, er waren kinderspelen, een haringkar en een ijskar. De zon zorgde voor een heerlijke temperatuur, die de gezelligheid en vrolijkheid compleet maakte.
 RAD_6575
Om drie uur werd er onder leiding van de prima fluitende M. Oosting afgetrapt. De heer Oosting werd vanmiddag bekeken door niemand minder dan Jacques d’Ancona die de coaching van talentvolle scheidsrechters verzorgt in Noord Nederland.
RAD_6570
Eerste helft
Vanaf het begin gingen beide elftallen volle bak. In de moordend tempo werd geprobeerd om de tegenstander te overbluffen. Het leek alsof de temperatuur van 28.9º, gemeten door Weerstation Winsum, geen enkele speler deerde om met volle inzet te spelen.
De gelijkopgaande strijd, met af en toe mooie combinaties en goed gebruik van de zijkanten, leverde niet echt kansen op, maar de amusementwaarde laag hoog.
Na een corner in de 19de minuut bleef de bal lang hangen in het doelgebied van keeper Meedendorp, maar tot een echte doelpoging kwam het niet. Na deze kans kropen er slordigheden in het spel van Winsum en de ingelaste drinkpauze kwam op een goed moment.
Raar, dat niemand op het idee kwam om ook de (assistent)-scheidsrechters water aan te reiken, misschien een tip voor een volgende keer.
Na de drinkpauze ging de strijd onveranderd verder zonder dat er echt grote kansen ontstonden. Vlak voor de rust werd Maikel Hoormann onrechtmatig neergehaald op de rand van het strafschopgebied van PKC. Wouter Bloem krulde de bal prachtig om de PKC-muur in de rechterbovenhoek, maar keeper Meedendorp redde net zo magnifiek.
Tweede helft
Het begin van de tweede helft was voor Winsum. Vanuit een goed gesloten verdediging, die prima geleid werd door Steffen Vader en Hans Zwakenberg, werd PKC terug gedrongen tot de middenlijn, waar de middenvelders van Winsum zich de benen onder de kont wegrenden en iedere opbouw van de fluoriscerende gelen met volle inzet verstoorden.
1 – 0
In de vijfenvijftigste omspeelde op links Stan Buikema zijn directe tegenstander. Zijn vrije gang richting het PKC doel werd belemmerd door oud-Viboaspeler Serge Fatima, die daar wel een overtreding bij nodig had, strafschop!
De toegekende strafschop werd door Niels van Dalen onberispelijk langs Meedendorp geschoten.
Speaker Kees Pol had de naam ‘Winsum’ nog wel zó groot op zijn papier geschreven, maar overmand door emoties schalde zijn 1 – nul voor Viboáááá door de luidsprekers, overigens tot grote schrik van Kees zelf.
 RAD_6581
In de 65ste minuut bracht trainer Marc van Meel twee frisse krachten binnen de lijnen, Hüseyin Kurt en Jordy van Rijszen kwamen om meer aanvalskracht te brengen. Kurt ging op zijn vertrouwde linksbuitenplaats spelen, Van Rijszen ging voorin spelen. Even later werd Geadley Salome nog ingebracht, hij ging als slot op de deur spelen, zodat Fatima kon opschuiven naar het middenveld.
Konijn uit de hoge hoed
Aan de andere kant verloste trainer Robert Bos David Goguadze uit zijn lijden. De talentvolle, hardwerkende David heeft niets te zoeken in de voorhoede, dit verrassende konijn uit de hoge hoed van de trainer moet maar snel vergeten worden.
1 – 1
De druk van PKC werd na de wissels en omzettingen wel erg groot, toch was er een ongelukkige actie van Niels van Dalen nodig om langszij te komen.
In de 77ste minuut kreeg de middenvelder de bal in het eigen strafschopgebied ongelukkig op de arm, strafschop oordeelde scheidsrechter Oosting.
Hüseyin Kurt zag dit buitenkansje wel zitten en zette met een droge knal zijn team op 1 – 1. De verder goed keepende Germen Bouwman had geen enkele kans.
RAD_6598
Het restant van de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de Winsumer helft, maar echt gevaarlijk werden de mannen van de Peizerweg Kring Combinatie niet.
Een terechte uitslag, een wedstrijd met veel inzet, een goed leidend scheidsrechterstrio, geen noemenswaardige blessures, haring, biertje en voldoende perspectief voor de komende periode, de eerste competitie thuiswedstrijd had voor iedereen wat te bieden.