Cambuur maatje te groot voor vv Winsum ‘A1’

vv Winsum o19-1, t/m het afgelopen seizoen gewoon nog de A1, speelde zaterdagmiddag tegen Cambuur Leeuwarden. De profs in spé, met Daan Wijma (ex-jeugdspeler Viboa) in hun gelederen, bleken een maatje te groot en wonnen met 4-0 van de hard werkende Winsumers.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Hamstra (18) was het Cambuur dat vv Winsum op eigen helft vastzette. Het was dan ook al snel duidelijk dat de Friezen zouden winnen, alleen nog met hoeveel. Toch duurde het tot de 20ste minuut alvorens het eerste doelpunt viel. Het was rechtsback Remco de Graaf die vaneen metertje of 25 uithaalde en tot z’n verbazing de bal in het doel zag gaan.

IMG_2582

Hierbij zag vv Winsum-doelman Ruben Otter er niet helemaal goed uit, maar dat werd hem niet kwalijk genomen aangezien hij daarvoor al zeker drie keer redding had gebracht bij 100% kansen van de gasten. Nadat Cambuur nog een grote mogelijkheid op een doelpunt had gemist, werd het in de 24ste minuut 0-2. Een prima pass van de sterk spelende Lorenzo Valente viel net achter de verdediging, waar Noël Wever 1 op1 met doelman Otter geen fout maakte en eindelijk z’n doelpuntje meepikte. Kort hierna kreeg Valente namens de gasten nog een dot van een kans, maar hij schoot op de paal. Toch wist Cambuur voor de rust nog een keer het net te vinden. Het was linkerspits Luke Millar, die de bal zomaar in de ‘zestien’ voor de voeten kreeg en er 0-3 van maakte. Met ‘slechts’ 0-3 mocht het team van trainer Robin Klaassen niet klagen, maar er moesten nog 45 minuten gespeeld worden.

IMG_2594

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. Een fel Cambuur dat de Winsumers omsingelde en geen enkele kans weggaf. Vooral Luke Millar was lekker op dreef. Eerst schoot hij net voorlangs en kort daarna bood hij Noël Wever een niet te missen kans, die door vv Winsum-goalie Otter op miraculeuze wijze onschadelijk werd gemaakt. Tien minuten na rust was het opnieuw Millar die zich liet zien. Nu slalomde hij door de Winsumer defensie om vervolgens in de korte hoek raak te schieten, 0-4.

Hierop wisselde Cambuur-coach Hugo Alves Vélame (ex-FC Groningen) maarliefst 4 spelers in 1 keer. Dit kwam het spel van de Friezen niet ten goede en vv Winsum kon zowaar een aantal keren onder de druk uitkomen. De schaarse momenten om een doelpoging te creëren werden echter door ontzag de grond ingeboord. Tot tweemaal toe kwam een Winsumer 1 op 1 te staan rond het strafschopgebied. In plaats van de actie te maken, bleven de aanvallers wachten op bijsluiting van medespelers, om vervolgens een foutieve pass te geven. Zo bleven de handschoenen van Cambuur-doelman Jesse de Boer schoon.

Vijf minuten voor het einde mocht Cambuur nog een vrije bal nemen. Noël Wever ging achter de bal staan om het vervolgens buiten bereik van doelman Otter op de paal te plaatsen.

Zo bleef het bij ‘slechts’ 0-4, een uitslag waar de Winsumers het meest blij mee konden zijn. Geen schande om te verliezen van een team, dat gemiddeld een jaar ouder was en 4/5 keer traint in de week.