Overige clubs gemeente Winsum

Hunsingo won zondag in eigen huis van koploper SVMH uit Niebert. Bij het laatste fluitsignaal stonden de Winsumers nog met 9 spelers op het veld, maar ook met een 2-1 overwinning op zak en de koppositie in de 4de klasse B. De overige vier clubs uit onze gemeente deden het aanzienlijk minder en waren samen goed voor slechts 1 punt. Welke club dat puntje pakte kunt u hieronder lezen.

d’ Olde Veste ’54 – vv Winsum (za)

Het team van trainer Robert Bos moest zaterdag naar Steenwijk, waar ‘d Olde Veste de gastheer was van de Winsumers. De laatste drie keer ging vv Winsum (Viboa) in de uitwedstrijd onderuit. Vorig seizoen werd het maarliefst 6-1 voor de thuisploeg.

vv Winsum kwam nu halverwege de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Wouter Bloem. Kort voor rust maakte ‘d Olde Veste gelijk en kort na rust kwam de Steenwijkers op voorsprong. Na een uur spelen werd het zelfs 3-1, maar amper twee minuten later scoorde Roy Streppel de aansluitingstreffer (3-2). In de 70ste minuut vergrootte de thuisploeg weer de voorsprong tot 4-2. Het slotakkoord was voor David Goguadze, die in de 89ste minuut de eindstand op 4-3 bepaalde.

Zo blijft vv Winsum zonder zege en staat het na 4 wedstrijden op de voorlaatste plaats, met slechts twee punten.

Volgende week komt Balk op bezoek aan de Schouwerzijlsterweg in Winsum.

SV Lycurgus – SIOS

SIOS leed z’n eerste nederlaag van het seizoen. In Groningen gingen de Sauwerders onderuit bij SV Lycurgus. Op sportpark West End werd het 4-2 voor de thuisploeg. Lycurgus nam in de 10de minuut de leiding waarna Reinder Haksema de Sauwerders halverwege de eerste helft langszij schoot. 1-1 was ook de ruststand. Na een uur spelen kwam het team van trainer Erwin Molog op voorsprong door een doelpunt van Jochem Huinder. Daarna ging het mis met de Sauwerders en scoorde de thuisploeg nog drie keer.

Zaterdag kan SIOS zich revancheren als het in eigen huis aantreedt tegen ODV (Wijnjewoude).

SC Kootstertille – VV Ezinge

De snelle voorsprong op een zwak Ezinge bracht niet de gehoopte rust in het spel.Sterker nog, de Tilsters mochten hun doelman Albert Jan Merkus dankbaar zijn dat deze een aantal 100% kansen van de bezoekers onschadelijk wist te maken. De thuisclub kwam nog voor rust aan een ruime marge en die had in het tweede bedrijf veel hoger moeten uitvallen. Met de afwerking was het echter magertjes gesteld.

Kootstertille Ezinge
Jasper Dijkstra aan de bal

Binnen de tien minuten had SC Kootstertille haar zo gewenste snelle voorsprong. Na een prima aanvallende actie gaf Tom van der Veen strak voor en Pieter Hoekstra nam de bal hard op de pantoffel en deze sloeg als een granaat tegen het nylon 1-0. Een minuut later had het duel ook al in een vroeg stadium beslist kunnen zijn maar Wilco van der Heide geselde het speeltuig tegen de lat. Uit de tegenstoot reageerde Albert Jan Merkus voortreffelijk op de inzet van Wiebe Leistra. Na een kwartier spelen kreeg Jordy Huizing namens Ezinge een zo nog mooiere kans op een treffer maar opnieuw stak doelman Merkus daar een stokje voor. SC Kootstertille speelde slordig, vooral verdedigend wat Ezinge in de 20e minuut opnieuw een grote kans opleverde. Doelman Merkus dwong Ewart Gerritsen echter naar de achterlijn waardoor deze de bal niet meer richting het doel kreeg. De gasten werden moedeloos van het missen van zoveel doelrijpe kansen en daardoor kreeg de thuisclub weer grip op de wedstrijd. Na een prima actie van Marco Meetsma toucheerde Jouke Waaksma Bzn de bal onvoldoende waardoor de bal naast het doel verdween. Ook een kans van Wilco van der Heide leverde niet meer op dan een afzwaaier. Maar de Tilsters kwamen tien minuten voor rust eindelijk aan de bevrijdende 2-0. Tony Bierma zette een aanval prima op, betrok Jouke Waaksma Bzn in de combinatie en schoof de bal na het een tweetje beheerst in de verste hoek. Vlak voor rust kwam SC Kootstertille enigszins goedkoop aan een derde treffer toen er door Ezinge eerst finaal over de bal werd gemaaid en doelman Ben Douwsma er daarna op de inzet van Wilco van der Heide ook niet geheel fris uitzag wat in een 3-0 voorsprong resulteerde.

Vlak na rust had Wilco van der Heide ook mogelijkheden op een vierde treffer maar tot twee keer toe wist doelman Douwsma uitstekend redding te brengen. Tom van der Veen zag zijn snelheid halverwege de tweede helft uitbetaald door met een fraaie voetbeweging doelman Ben Douwsma kansloos te laten 4-0. Ook Jouke Waaksma Bzn kreeg een aantal kansen maar de aanvalsleider zag zijn harde werken helaas niet beloond worden. Tien minuten voor het sluiten van de markt wipte Waaksma de bal tegen de paal! Vijf minuten voor het einde kwam Ezinge uit het niets aan de eretreffer maar mocht de afmaker van Gido Rutgers er zijn 4-1. Alvorens SC Kootstertille tot de 5-1 eindstand kwam hadden Tom van der Veen en Gerbrand Waaksma de score al eerder kunnen uitbreiden maar zij kregen de bal niet doeltreffend tussen de palen. In de slotminuut werd de interventie van Wopke Hoekstra beloond maar de treffer kwam onbedoeld op naam van Ezinge speler Melle Gerritsen. Die beroerde de inzet van Hoekstra dusdanig waardoor de eigen doelman kansloos werd gepasseerd 5-1.

(Verlag SC Kootstertille)

Ezinge speelt zaterdag in Feerwerd tegen Groninger Boys.

Rood Zwart Baflo – SC Boorbergum ’80

Zaterdagmiddag kwam de koploper in de 5e klasse B op bezoek in Baflo. Wat er bij Boornbergum aan de hand was is niet bekend. Of men had nog last van de lange reis of men had een off-day, maar dit was niet de Boornbergum als in de verslagen van de voorgaande wedstrijden stond vermeld.

In de eerste 20 minuten stond de achterhoede van de gasten gewoon te schutteren. Rood Zwart begon zeer aanvallend aan de wedstrijd en kreeg al gelijk enkele kansen. In de 12de minuut was het Rood Zwart dat de openingstreffer maakte. Na een blunder van Boornbergum-goalie Thom v.d. Heide was het Reinout Geuze die de bal oppikte en beheerst inschoot, 1-0. In deze fase van de wedstrijd verzuimde Rood Zwart om verder uit te lopen, want de achterhoede van Boornbergum was niet bij de les en de keeper liet bij iedere poging om de bal te pakken weer los. Hier had de voorhoede van Rood Zwart veel scherper op moeten zijn. Na 20 minuten kwam Boornbergum beter in de wedstrijd en creëerde in de resterende minuten van de 1ste helft enkele kansen, zonder overigens te scoren.

Ook na de thee was het Rood Zwart dat scherper speelde, maar men ging te slordig met de kansen om en verzaakte zo om Boornbergum op ruime achterstand te zetten. Ook vanaf 11 meter lukte het niet. Nico de Vries mocht vanaf de stip aanleggen, nadat Marc van Zanten binnen de ’16’ onderuit was gehaald, maar de strafschop werd door de Friese doelman uit de linkerhoek geplukt.

In de slotfase van de wedstrijd ging Boornbergum vol op de aanval en dat resulteerde in de 75ste minuut in een doelpunt voor de gasten. In een schermutseling voor het doel werd RZB-doelman Rick Folkerts gepasseerd, 1-1.

Gezien de wedstrijd misschien een terechte uitslag, maar Rood Zwart heeft het vanmiddag laten liggen om de drie punten in eigen huis te houden.

Volgende week mogen de mannen van Marcel Schaap op eigen veld aantreden tegen de nieuwe koploper GSVV (Gerkesklooster).