Promotie Winsum stijgt tot grote hoogte

Met de ‘Winsum uit de hoogte-dag’ heeft Promotie Winsum zich op alle mogelijke manieren overtroffen, wat een prachtige dag! Met extra hulp van de weergoden kregen de bezoekers een geweldige dag gepresenteerd op verschillende locaties in het dorp.

Op het Boogplein (Static show heteluchtballonnen, roofvogelshow), Marenland (Draeken vliegershow, vliegerworkshop, inloopballon, oplaten grootste ballon),Het Aanleg (helikoptervluchten), de Garnwerderweg (opstijgen paramotoren) en het oude DWA-veld (modelvliegtuigen, modelhelikopters, static show) werd een zeer gevarieerd programma van allerlei hoogte-gerelateerde hobby’s aan het talrijke publiek getoond, dat laaiend enthousiast reageerde.

Zo liep een van oor tot oor grijnzende Auke van der Velde op het Dorpsplein met een foto waarop hij stond met zijn favoriete vogel, de Amerikaanse zeearend.

Auke met zijn favoriete vogel
Auke met zijn favoriete vogel

Op het terras van Marenland zat ook iemand te glunderen, de bijna 13-jarige Kim uit Winsum was voor de allereerste keer wezen vliegen, ze was er helemaal vol van.
Kim: “Ik ben helemaal blij, ik vond het zo geweldig!
Mijn moeder had gelezen op Facebook dat het mogelijk was om met een helikopter mee te vliegen, ik wilde gelijk. Mijn broer moest er even over denken, maar uiteindelijk zijn we samen gegaan. Vanmorgen was ik nog niet gespannen, maar naarmate het drie uur werd en ik de helikopter zag staan kreeg ik hartkloppingen en pijn in mijn maag.
Dat was allemaal over toen we opstegen, het was zo gaaf, mijn mond ging open van verbazing en omdat het zo geweldig was. We zijn acht minuten in de lucht geweest, heb mijn school, Terra Hamrik, en het zwembad gezien. De weilanden waren ook prachtig, bent u weleens in Madurodam geweest? Zo was het! Kleine railsjes en allemaal kleine poppetjes. Ik heb gevlogen, voor de eerste keer en dan gelijk in een helikopter!!!!!” Kim kon het nog maar nauwelijks geloven!!

Kim is nog helemaal blij!!
Kim is nog helemaal blij!!

Twee voorbeelden van het enthousiasme dat deze dag gebracht heeft, maar werkelijk iedereen was opgetogen over de prachtige dag.
Promotie Winsum bedankt!!

Reacties