Winkhem in tweede wedstrijd nipt ten onder

De volleyballers van Winkhem hebben ook hun tweede wedstrijd verloren.  In Hoogezand moest het de eer laten aan Krathos. Wel namen ze twee punten mee naar huis.  Elk puntje kan in deze spannende competitie belangrijk zijn..
Opnieuw beschikte coach Miedema over een smalle selectie.  Hoofdaanvaller Martin Bijsma was ziek thuis gebleven en spelverdeler De Vries was wegens rugklachten niet optimaal inzetbaar.
In de eerste set duurde het lang voordat Winkhem zijn draai gevonden had. Veel aanvallen belanden buiten de lijnen en er werden veel service fouten gemaakt.  Pas aan tegen het eind van de set werden  de Winsummers wat scherper (25 -19).  Met De Vries als spelverdeler begonnen Winkhem aan de tweede set die na een gelijk opgaande strijd werd gewonnen (23-25). Krathos was even de kluts kwijt waar Winkhem dankbaar van profiteerde. De derde set was een makkelijke prooi voor Winkhem  (14-25). Vooral de combinatie met  tussen De Vries en midaanvaller Gert Jan Bouwman liep uitstekend. Ook de andere gebroeders Bouman begonnen goed op stoom te raken.  In de vierde set herpakte Krathos zich weer en won vervolgens deze set (25 -20) zodat er een vijfde set aan te pas moest komen. Winkhem kwam in deze korte set er niet meer aan te pas en moest met  15 -7 de overwinning  aan de thuisploeg laten. Door de twee punten vindt Winkhem zich terug op de 8 ste plaats.
Woensdag a.s. is de thuiswedstrijd tegen Sudosa -Desto uit Assen.