Droom komt uit voor model Emma

Op de vraag aan jonge meisjes “Wat zou jij graag willen worden?” kreeg je vroeger vaak als antwoord “iets met dieren, zuster, actrice, schooljuf.” Een enkeling droomde gelijk weg en zag zichzelf al beroemd worden, als ballerina, zangeres of een internationaal fotomodel of mannequin op de catwalks in Milaan, Parijs, New York, Amsterdam of Londen. Tegenwoordig zijn de kansen voor meisjes gelukkig nagenoeg gelijk aan die van jongens en kunnen ze naar de school en opleiding die ze graag willen.

Aan de nu 15-jarige Emma uit Winsum hoefde je de vraag eigenlijk helemaal niet te stellen, toen ze een jaar of zeven was, wist ze het al zeker: zij zou een bekend fotomodel worden; zwieren over internationale catwalks, covers van modebladen sieren en in één adem genoemd worden met Claudia Schiffer, Doutzen Kroes, Heidi Klum en Naomi Campbell. Ze paradeerde gracieus en met elegante tred door de kamer van haar ouderlijk huis. Haar moeder Marnie, zusje Femke en vriendinnetjes waren de aandachtige en enthousiaste toeschouwers.

Ze verslond magazines over modellen, kleding en bekende stylisten. Ze ging aan klassiek ballet doen om haar houding te verbeteren en een goede conditie te krijgen.

Voor het geval haar vurige wens op één of andere niet zou mogen uitkomen kocht ze een naaisetje en probeerde kleding te ontwerpen. Dat werd helemaal niets, het was niet wat ze wilde, ze wilde en zou fotomodel worden!!

emma3

Begin dit jaar werden de eerste stappen op weg naar het verwezenlijken van haar droom gezet. Vriendin Anouk Brekhof maakte een aantal foto’s die op Instagram werden gepost. De foto’s werden gemaakt op een ijskoud hoofdstation Groningen, blauwe lippen en bleek gezicht waren het resultaat, maar ook mooie, interessante foto’s want de VWO-scholiere van het Hogeland College Warffum kwam in contact met IMG Models.

Dit gerenommeerde modellenbureau wilde graag een filmpje van Emma ontvangen. Zus Famke nam de taak van cameraman op zich en na vijf keer opnemen vonden de zusjes dat er een prima filmpje opgestuurd kon worden.

De mensen van IMG Models waren erg enthousiast, maar er was één probleem: het was niet handig om als moederbureau op te treden’ want hun dichtstbijzijnde bureau was in Parijs, misschien niet de beste plaats voor nieuwkomer Emma. De foto’s van Emma kwamen wel in het modellencircuit en al snel kreeg ze contact met Paparazzi Model Management. Dit modellenbureau vertegenwoordigt bijvoorbeeld toppers als Doutzen Kroes, Anna de Rijk, Cato van Ee en Lonneke Engel en is één van de toonaangevende bureaus op de wereld.

Emma bezocht het bureau in Amsterdam samen met moeder Marnie. Ze vond vooral de wand met foto’s van modellen heel erg mooi en hoopte daar ook eens tussen te mogen prijken. Nou, dat gaat wel lukken! Want na een vragenlijst te hebben ingevuld werd Emma in contact gebracht met een wereldberoemde stylist Joe McKenna.

Deze McKenna is top off the bill en doet ook alles voor Doutzen Kroes en heeft een enorm netwerk bij de beste merken zoals Yves Saint Laurent en Victoria Beckham.

emma2

De jarenlang gekoesterde wens van Emma kwam in een stroomversnelling. Haar eerste opdracht was voor Yves Saint Laurent, ook ze deed een beauty shoot voor Twin Magazine en is voor shoots al in Amsterdam, Parijs, Londen en Den Haag geweest.

I.v.m. haar te jonge leeftijd moest ze opdrachten in New York (show Victoria Beckham) aan zich voorbij laten gaan

Ze staat al in “The coolest new faces” van mevrouw Beckham en de verwachtingen zijn hoog, Emma wordt een hele grote toekomst voorspeld.

Direct na mijn aanbellen gaat de voordeur van de statige villa in Winsum voor me open. De uitgestoken hand is hartelijk en de lach natuurlijk, de vrolijkheid straalt van Emma af, wat een leuk meiske. “Beetje fragiel, wat teer” is mijn eerste gedachte. Moeder Marnie geeft me lachend een hand; nu weet ik gelijk van wie Emma de vrolijkheid en schoonheid heeft.

Aan de grote tafel drinken we water, dat is goed voor de lijn, heb ik net geleerd, nadat we vluchtig hebben uitgerekend dat er drie Emma’s in één verslaggever kunnen. Emma heeft iets moois, iets puurs, is onbevangens, maar is absoluut niet fragiel of teer, deze dame weet precies wat ze wil. Het is echt genieten om zo’n jong iemand te horen vertellen over ambitie en passie.

Ze weet precies waar ze mee bezig is, noemt en passant waar ze nog twee centimeter speling heeft en kijkt enigszins verbaasd als moeder Marnie vertelt dat zij het toch allemaal wel spannend vindt omdat Emma nog zo jong is. Ze hoort van zoveel mensen dat het zo’n rotwereld is met grote gevaren.

Emma hoort het even aan en zegt dan vol overtuiging: “Meisjes die verder willen komen, zijn serieus en doen geen rare dingen.”

emma1

Emma, bedankt voor het interview, het zal niet gemakkelijk worden om deel twee te maken want jouw agenda komt helemaal vol te staan, daar ben ik van overtuigd!!!

Jij ook bedankt Marnie. En laat je man de wasmachine even ergens anders neerzetten.

Cookieinstellingen