Energieneutraal Baflo en Rasquert

Foto: winsum.nl

Na de lancering van het project zijn de eerste verkenningen in de afgelopen weken heel positief. Er zijn allereerst veel dorpsbewoners die nu al van zich hebben laten horen. Of om nu al mee te denken of om te gaan deelnemen.

De dorpsvereniging RASBAF  en de Ondernemersvereniging Oud gemeente Baflo hebben zich ook aangesloten bij het project en vanuit Tinallinge is er ook belangstelling voor ons project. Daar loopt ook al een eneergie-initiatief en mogelijk kunnen we aansluiting vinden en elkaar versterken.

Binnenkort is er een tweede gesprek met De Goedkopekoffiebekers.nl aan de Tinallingerweg om te bepalen of zij mee het onderzoekstraject in te gaan met als inzet samenwerking op zonne-energie.

De projectleider nieuwbouw basisschool op het Marcia wil ook graag overleg om te zoeken naar samenwerkingsmogelijkheden.

Er zijn contacten gelegd met het gemeentebestuur van Winsum, waaruit ook het aanbod komt om mee te denken in oplossingen voor ontwikkelingen en toekomstige vraagstukken. De  gemeentelijke coördinatoren voor burgerparticipatie en duurzaamheid gaan meedenken.

Ook de provincie Groningen heeft het project in het vizier gekregen. We zijn uitgenodigd voor deelname aan een provinciaals overleg om te komen tot 5 dorpen in de provincie die extra ondersteuning kunnen krijgen bij de ontwikkeling naar een energieneutraal dorp. Spannend of we geselecteerd gaan worden, want we staan pas aan het begin van het project.

Zoals je kunt lezen veel belangstelling en serieuze interesse in dit project. We gaan, na de drukke decembermaand, in januari een bijeenkomst organiseren in Baflo voor alle geïnteresseerden. Daarover dus later meer.

Wil je je ook meedoen, of heb je ideeën? Laat van je horen! Met alle inzet en belangstelling komen we dichter bij realisatie.

Je kunt je melden bij Kees Vissers ([email protected]) of tel:(0595) 425599 of Tjaaktje Bos, tel: (0595) 422008.

Wij gaan dus verder en laten snel weer van ons horen.

Cookieinstellingen