Volle kerk Klein Wetsinge voor Abdelkader Benali 

Abdelkader Benali was afgelopen zondag alweer de dertiende gast van ‘Schrijver in de kerk’* in het kerkje van Klein Wetsinge. Het aandachtige publiek had een prima middag.
Op de vraag “Wanneer ben je begonnen met schrijven. Al in je verleden?” had Abdelkader een bijzonder antwoord: “Thuis hadden we maar twee boeken Koran en telefoonboek.”
Over zijn eerste boek vertelde de schrijver: ‘Bruiloft aan zee’ ontstond na een droom – in de droom verdwijnen alle gasten, in het boek de bruidegom.

 

ABDELKADER BENALI

img_20161106_161104
(Foto: Twitter Groninger Kerken)

Abdelkader Benali (1975) werd geboren in Marokko. Als klein jongetje kwam hij naar Nederland. Benali debuteerde op eenentwintigjarige leeftijd met de roman Bruiloft aan zee, waarvoor hij de Geertjan Lubberhuizenprijs kreeg. Dit eerste boek betekende meteen zijn doorbraak als schrijver. In de jaren direct daarna deed Benali ook van zich spreken als literatuurcriticus, verhalen- en toneelschrijver en dichter. In 2002 verscheen zijn tweede roman, De langverwachte, waarmee hij definitief zijn naam vestigde als schrijver in de Nederlandse literatuur.

img_20161106_153034
(Foto: Bob de Vries)
REMKO WIND

Remko Wind doet zijn achternaam eer aan, hij vliegt van hot naar her in allerlei hoedanigheden, maar allen hebben ze te maken met muziek maken. Naast componeren toert Remko landelijk met popartiest Sandra Van Nieuwland en heeft hij zo nu en dan tijd voor de intiemere optredens zoals in Klein Wetsinge.

*Twee keer per jaar organiseren Bijzondere Locaties Groningen en Stichting Oude Groninger Kerken een literaire ontmoeting in de kerk van Klein Wetsinge. De gasten worden geïnterviewd door Margriet Bos. Sidekick in het programma is muzikant Remko Wind. Er worden heerlijke hapjes gemaakt en geserveerd door het beheerdersechtpaar Inez en Nicolaas Geenen.
 
Cookieinstellingen