New Yesterday winnaar van 1e ALS Blueswedstrijd

Foto: De Blauwe Schuit

Zaterdag 5 november jl is de Groningse/Drentse band New Yesterday winnaar geworden van de 1e ALS Blueswedstrijd en daardoor als eerste band geselecteerd om tijdens het Groninger ALS Blues Festival 2017 in het voorprogramma van Lou Leeuw & Blues Cowboys, met gastgitarist Hans van Lier, te spelen.

De Blueswedstrijd die als opmaat voor het Groninger ALS Blues Festival 2017 gehouden werd in de sfeervol aangeklede theaterzaal van De Blauwe Schuit Winsum was een zeer geslaagde en succesvolle eerste wedstrijd. Iedereen genoot van de geweldige optredens van de bands New Yesterday, De Vlam en Steam Up The Van. Na een stemming door het publiek kwam New Yesterday als winnaar uit de bus.

De bands brachten niet alleen Blues ten gehore en hebben en hadden de vrijheid om ook andere muziekstijlen te brengen. De naam Blueswedstrijd en Blues Festival is ingegeven door het volgende: “wanneer je te maken hebt met de ziekte ALS, dan heb je de Blues”.

De organisatoren van Stichting Groninger ALSdag: “Het was genieten! De muziek was geweldig en de sfeer was erg goed, wat een geslaagde avond! Wij willen hiervoor graag de muzikanten en het publiek bedanken en uiteraard De Blauwe Schuit voor de gastvrijheid.”

Het Groninger ALS Blues Festival 2017 vindt plaats op 11 februari 2017 in Vita Nova te Middelstum. De volgende Blueswedstrijden zijn op 3 december 2016 en 14 januari 2017, ook weer in De Blauwe Schuit Winsum.

Voor meer informatie klik hier.

Cookieinstellingen