Lokale boer redt Sinterklaasfeest IKC in Adorp

Op maandag 5 december bezoekt Sint Nicolaas met commandopiet IKC De Wierde. Na een spectaculaire aankomst op de quad, vertelt Sint Nicolaas, dat zijn twee verloren Pieten nog niet zijn teruggevonden. De kinderen waren al twee weken op de hoogte van het feit, dat twee Pieten in de aanloop naar 5 december hun eigen route hadden gekozen. Ze hebben een toeristische route door onze provincie genomen door onder andere Groningen, Pieterburen en Garnwerd. Hun belevenissen maakten ze aan de kinderen bekend middels foto’s en brieven, die op verschillende ochtenden in de klimboom op het schoolplein hingen.

Sint Nicolaas en commandopiet kwamen enigszins radeloos aan op IKC De Wierde tot het verlossende telefoontje van een van de melkveehouders uit de buurt een lichtpuntje bracht: in zijn hooiwagen had hij iets gevonden, wat hem verraste. De lokale melkveehouder was bereid langs te komen om deze verrassing langs te brengen. Toen de kinderen van groep 1 en 2 in de hooiwagen klommen, vonden zij de twee oververmoeide Pieten en maakten hen wakker.

media-sint-1

Na de hereniging (en de corrigerende woorden van Sint Nicolaas) kon het feest op IKC De Wierde beginnen. Sint Nicolaas heeft een bezoek gebracht aan groot en klein: de baby’s tot de kinderen van groep 8 hebben cadeautjes ontvangen van de Goedheiligman en de mogelijkheid gehad dansjes op te voeren en Sint en zijn Pieten de hand te schudden.

media-sint-5

Met dank aan een zeer betrokken oudercommissie kijkt IKC De Wierde terug op een geslaagde viering van de verjaardag van Sint Nicolaas (die overigens veel weg had van Beno Hofman). 

 

Tekst en foto’s: IKC De Wierde

Reacties