Wethouder Blok ontvangt rapport ´Adorp, op weg naar collectieve duurzaamheid´

Foto: WinsumNieuws

Op 14 december tussen 16.00 en 17.00 neemt wethouder Harmannus Blok het rapport ‘Adorp; op weg naar collectieve duurzaamheid’ in ontvangst. Dit vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in ’t Witte Hoes in Adorp. 

Wethouder Harmannus Blok: ´Duurzaamheid houdt in dat de manier waarop wij leven niet ten koste gaat van de toekomstige generaties. Wij hebben onze wereld te leen en in beheer, dat vraagt om goed rentmeesterschap. De gemeente Winsum is daarom heel blij met dit initiatief.

Het rapport is een uitwerking van de dorpsvisie Adorp 2014-2025. Het is in opdracht van Vereniging van Dorpsbelangen Adorp opgesteld door de Coöperatie blauwe ogen u.a., met steun van de provincie Groningen en de gemeente Winsum. 

Het rapport zet in op 3 sporen: energiereductie, energieopwekking en leefbaarheid. Per spoor is een werkgroep opgezet, die thema-avonden heeft georganiseerd en input heeft gegeven voor een enquête die is gehouden onder bewoners. Een aantal mogelijkheden voor collectieve energievoorziening is in beeld gebracht, onder andere op daken van nabijgelegen boerderijen.

Voor de uitvoering heeft Adorp onder ander contact gezocht met Buurkracht, dat zich vooral richt op het samenbrengen van buurtbewoners om samen energie te gaan besparen.

Cookieinstellingen