Aangevallen Bubo Bubo in goede handen

Bubo Bubo, de oehoe die Winsum wekenlang bezighield, is in goede handen bij Pim en Mieke Lollinga van Fauna Visie in Westernieland. Ze ontfermen zich over het beestje dat er slecht aan toe is.

Dinsdag werd het beestje aangetroffen in een tuin aan de Tichelwerk in Winsum. ‘Schreeuwende’ vogels zorgden ervoor dat een vrouw in de tuin van haar, buitenshuis vakantie vierende, buren deed kijken. Bubo Bubo lag daar voor dood, vastgedraaid in onkruid en aangepikt door eksters en kraaien.

Pim Lollinga van Fauna Visie: “De vogel is er zeer slecht aan toe. Ze is vermagerd en heeft neurologische verschijnselen en heeft erg geleden onder de stress. Waarschijnlijk is ze aangereden en dagenlang door eksters en kraaien aangevallen en verwond. Ze kon zich niet verdedigen omdat ze muurvast zat. We hebben haar dan ook met een heggenschaar los moeten knippen”

Behandeling

“De pupillen reageren niet of nauwelijks, wat op een hersensschudding lijkt. Momenteel krijgt ze dagelijks een pijnstiller en ontstekingsremmer toegediend en wordt met de hand gevoerd. Vanmiddag leek ze al wat op te kikkeren na een shotje prednison. We hopen haar binnenkort over te dragen aan haar eigenaar die het goede nieuws op z’n verjaardag te horen kreeg”, aldus Lollinga.

 

Cookieinstellingen