Noodweg Winsum is gereed: overweg Voslaan per direct gesloten

Foto: WinsumNieuws

Warme dagen en speciale betonmortel zorgen voor een mooie afsluiting van het jaar. De noodweg in Winsum is nu al klaar en daardoor gaat de overweg de Voslaan per direct dicht.
Beveiligde overweg
De nieuwe betonnen weg bij Winsum zorgt namelijk voor een alternatieve route: de Voslaan komt vanaf nu uit op de Meeden. Voortaan maakt het bestemmingsverkeer voor de Voslaan gebruik van de spoorwegovergang aan de Meeden. Dit is een beveiligde overweg met bomen en bellen en lichtsignalen. De onbewaakte overweg aan de Voslaan is daarmee per direct voor alle verkeer afgesloten.

Eerder opengesteld
De weg is nu eerder opengesteld dan gepland en dat komt omdat er extra snel drogende betonmortel gebruikt hebben. En de zachte winter deed de rest. Door de relatief hoge temperaturen kon het beton in record tempo uitharden.

Noodweg nu al ‘klaar’

Advocaat Arvin Kolder is zeer verheugd over het afsluiten van de overweg. In een reactie laat Kolder weten: “Nabestaanden en omwonenden zijn erg opgelucht door deze ontwikkeling. Ongevallen zoals in het verleden aan de Voslaan kunnen nu niet meer plaatsvinden.”

Bron: ProRail.nl

Cookieinstellingen