Inloopavond 30 km zone en bordensanering Baflo en Rasquert

Foto: Archief WinsumNieuws

In de loop der jaren zijn er in de gemeente Winsum veel verkeersborden geplaatst. Een veelvoud aan borden zorgt voor onoverzichtelijke situaties, verstoring van de ruimtelijke kwaliteit en hoge onderhoudskosten. Daarom wil de gemeente Winsum een bordensanering uitvoeren. Dit geldt ook voor Baflo en Rasquert.

Daarnaast bestaat de wens om op alle woonstraten van Baflo en Rasquert een maximale snelheid van 30 km/u in te voeren. Dit in overeenstemming met landelijk Duurzaam Veilig beleid, Daarom heeft de gemeente Winsum in overleg met dorpsbelangen Baflo & Rasquert gewerkt aan een 30 km/u zone- en bordensaneringsontwerp. Om Baflo een 30 km/u uitstraling te geven, worden er 4 kruispuntplateau’s aangelegd. Het gaat hierbij om de kruispunten Gebr. Gootjesstraat – Winsumerweg, Gebr. Gootjesstraat – Irenelaan, Gebr. Gootjesstraat – Willem de Zwijgerstraat en de Willem de Zwijgerstraat – Laurentiusstraat.

Nu de ontwerpen klaar zijn, willen we op dinsdag 17 januari van 19:30 uur tot 20:30 uur een inloopavond houden in het dorpshuis Agricola te Baflo. Tijdens deze inloopavond liggen de tekeningen ter inzage en kunnen we eventuele vragen beantwoorden. We nodigen u dan ook van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. U kunt de tekeningen verderop op deze pagina downloaden. Voor een reactie op de ontwerptekeningen of vragen over het project kunt u contact opnemen met het Team Openbare Ruimte en Gebouwen van de gemeente Winsum via het telefoonnummer (0595) 44 77 77 en het e-mailadres [email protected] t.a.v. Erik Reimert

Cookieinstellingen