Dichters in actie voor Jesse bij Andledon

Foto: Andledon

Cultuurerf Andledon in Den Andel hervat op zondag 15 januari zijn programmering met een speciale gratis toegankelijke benefietvoorstelling, verzorgd door het Groninger dichterscollectief De Leegte. Het doel van de middag is om geld in te zamelen voor een rolstoelbus voor het meervoudig gehandicapte jongetje Jesse.

Jesse werd na een goede zwangerschap in de zomer van 2009 geboren. Bij zijn geboorte bleek dat Jesse een behoorlijke hersenbeschadiging heeft en aan epilepsie leidt, en daardoor helaas een onzekere toekomst heeft. Om er met elkaar het beste van te maken, hebben de ouders van Jesse zich ten doel gesteld om Jesse zoveel mogelijk te laten genieten en gelukkig te laten zijn. Door de rolstoel van Jesse lukt het niet om met het hele gezin in één auto op pad te gaan, bijvoorbeeld voor ziekenhuisbezoek of een welverdiend uitje naar het bos of de dierentuin. De ouders zijn daarom een actie gestart om geld in te zamelen voor een speciale rolstoelbus voor Jesse (zie daartoe ook de website).

Dichtersgroep De Leegte hoopt samen met Cultuurerf Andledon een steentje te kunnen bijdragen door de organisatie van de benefietvoorstelling. Bezoekers hebben tijdens de middag de mogelijkheid een donatie te doen, waarbij natuurlijk geldt dat ‘alle beetjes helpen’. Tevens is het mogelijk de nieuwe bundel van De Leegte te kopen, getiteld Slagschaduw, met een opslag ten behoeve van de rolstoelbus.

Het dichterscollectief, bestaande uit de dichters Gritter, Dick Guillot en Elze Schollema (tevens de opa van Jesse), zal ongeveer twee keer een half uur spelen. Hun voorstelling, getiteld Vervoer(ing), bestaat uit bijzondere voordrachten, aangevuld met diverse muzikale en theatrale elementen.

De benefietvoorstelling start zondag om 15:30. De toegang is gratis.

Cookieinstellingen