Bijzondere uitvaart Adorp

In Adorp op de Wierumerschouwsterweg vond vandaag, 10 januari 2017, een bijzondere uitvaart plaats.

De heer R.A. Menger, in leven fokker van het Groninger Paard werd met een koets, getrokken door twee Friese -en niet Groninger- paarden, van zijn boerderij aan de Wierumerschouwsterweg via de Paddepoelsterweg naar Groningen gebracht. Hiermee ging de laatste wens van de heer Menger in vervulling. Hij is 80 jaar geworden.

Het Groninger paard

Het Groninger paard is een zwaar gebouwd warmbloedpaard met drie goede basisgangen. Het is een zeldzaam, maar veelzijdig ras met een fijn karakter.

Door zijn veelzijdigheid is het Groninger paard bij uitstek een paard waar het hele gezin plezier aan beleeft. De paarden zijn betrouwbaar en willen graag voor u werken. Ook voor paardenliefhebbers die minder tijd hebben om te trainen, is het Groninger paard een prima keuze. Dankzij het goede karakter van onze Groninger paarden, kunt u zelfs na een paar dagen niet rijden gewoon opstappen en wegrijden!

Er zijn nog steeds relatief weinig Groninger paarden. Het ras heeft daarom officieel een status als zeldzaam huisdierenras. Voor het behoud van het Groninger paard, wordt de stamboekvereniging waar mogelijk geholpen door de Stichting Zeldzame Huisdierenrassen.

De heer Menger is jarenlang koetsier geweest bij de intochten van Sinterklaas in Adorp en Sauwerd. Daarnaast nam hij vaak deel aan het ringsteken, o.a.. in Winsum.

 

Foto’s en tekst: Auwert Postmus

Artikel is met goedkeuring van de familie Menger geplaatst.

Reacties