Lezing ‘Meer vogels in de tuin’

Dinsdag 24 januari geeft Rixt Langeveld, vrijwilliger van Vogelbescherming Nederland en eigenaar van tuinadviesbureau de Korenbloem, tuinen met visie, de lezing ‘Meer vogels in de tuin’ in de bibliotheek van Winsum.

Ook dit jaar organiseert Vogelbescherming Nederland de Nationale tuinvogeltelling.  Jaarlijks tellen tienduizenden Nederlanders in dit weekend van januari de vogels in hun tuin en helpen zo mee aan het grootste burgeronderzoek van Nederland.

(Foto: Alie Hielkema)

De telling vindt plaats op 28 en 29 januari. Kijk voor meer informatie op www.tuinvogeltelling.nl. 

Rixt Langeveld

De liefde van vogels gaat door de maag, dus wie goed voert krijgt veel bezoek van vogels. Maar er is zoveel meer te doen! Rixt vertelt hoe je je tuin vogelvriendelijk in kunt richten en zo zelf kunt bepalen welke vogels je naar je tuin kunt lokken. Bij de inrichting van de tuin wordt vaak veel bestrating gebruikt, waar weinig vogels zich thuis voelen. In een tuin met bestrating én groen is veel te beleven. Bloei van planten het hele jaar door, insecten, vlinders, vogels en wellicht een egel. Een tuin met veel groen en weinig bestrating geeft bovendien minder kans op wateroverlast!

(Foto: Alie Hielkema)

De lezing begint om 20.00 uur in de bibliotheek van Winsum en duurt tot uiterlijk half 10. De toegang is gratis, aanmelding is gewenst. Je kunt je opgeven in de bibliotheek of via [email protected].

Cookieinstellingen