IKC De Wierde is sleutelbewaarder van de Adorper kerk

Op dinsdag 17 januari is IKC De Wierde sleutelbewaarder geworden van de kerk. Dit betekent een structurele samenwerking tussen Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) en het IKC in de vorm van het ‘Sleutelbewaardersproject’.

Dit project verbindt de kinderen met de eeuwenoude kerk en met het project neemt de culturele en maatschappelijke functie van de kerk toe. Er ontstaat een sterkere band tussen de kinderen en het culturele erfgoed van het dorp.  

Voor de kerk zongen alle kinderen van het IKC het door een van de leerkrachten zelfgeschreven liedje ter ere van dit heuglijke moment.

Aansluitend ontvingen de kinderen de prachtige sleutel van de kerk in de sleutelbewaarderskist. Luuk en Hanne mochten de kerk officieel openen met de nieuwe sleutel, samen met een van de sleutelbewaarders uit het dorp. Eenmaal in de kerk tekenden de kinderen en SOGK het certificaat. Bij zo’n officieel moment hoort natuurlijk een lekkere traktatie. Alle kinderen kregen van SOGK een mooi sleutelbewaardersgebakje.

Nadat de peuters en de jongste groepen de kerk verlaten hadden, speelde de bovenbouw het spannende sleutelbewaardersspel. Er werden onder begeleiding van een aantal enthousiaste ouders allerlei opdrachten uitgevoerd in en rond de kerk, waarbij verschillende sleutels goed moesten worden gedraaid in een klein kerkje. Alleen bij een goede combinatie van alle sleutels opende de kerk. Daarnaast ontving de bovenbouw een lespakket voor alle kinderen, waarbij er door jong en oud op een aansprekende manier kan worden gewerkt aan lespakketten over de kerk en de geschiedenis.

IKC De Wierde had een al een klein voorschotje genomen op de rol van sleutelbewaarder. Met Sint Maarten hebben de kinderen na een lampionnenoptocht Sint Maarten liedjes gezongen in de kerk en het verhaal van Sint Maarten nagespeeld. Met de viering van kerst hebben de kinderen er opgetreden voor hun families. De kinderen en het team van IKC De Wierde zijn van plan goed voor de kerk te zorgen en er veel gebruik van te maken. 

Reacties