Voorleesontbijt IKC De Wierde, start nationale voorleesdagen

Op woensdag 25 januari starten de nationale voorleesdagen. Dit is voor IKC De Wierde een mooie aanleiding om extra aandacht te besteden aan een belangrijke vaardigheid, die kinderen zich eigen moeten maken, namelijk het lezen.

Door voorlezen worden kinderen extra gestimuleerd om hun verbeelding te gebruiken, breidt hun woordenschat uit en krijgen / houden ze zelf ook plezier in het lezen.

Alle kinderen mochten op de dag van het voorleesontbijt in pyjama met hun knuffel op school komen, wat hilarische momenten opleverde tussen de kinderen en een deed denken aan een slaapfeestje. De betrokken ouderraad van IKC De Wierde heeft gezorgd voor een heerlijk, gezond ontbijtje, dat tussen het voorlezen door met smaak werd gegeten door de kinderen.

Bij de allerkleinsten werd voorgelezen uit ‘Raad eens hoeveel ik van je houd’. In groep 1 en 2 las de leerkracht voor uit ‘De kleine walvis’, het prentenboek van het jaar over een vriendschap tussen mens en dier.

In groep 3, 4 en 5 werd er voorgelezen uit verschillende boeken, waarbij de kinderen ook stukjes voorbereid hadden. De juf las voor uit ‘Het verhaal vertelt’ door Arend van Dam. Een boek over de kunst van het vertellen met allerlei verhalen over onze culturele identiteit.

In groep 6, 7 en 8 werd voorgelezen uit ‘Vlieg’ door Marco Kunst. Er worden vragen gesteld en soms beantwoord, zoals: waar ligt de grens tussen dromen en gek zijn? Wat doet pesten met je? Een boek dat aanzet tot nadenken.

Tekst: Floor van de Werfhorst

Foto’s: IKC De Wierde / Auwert Postmus

Reacties