Simon Dijk is er klaar mee

Na bijna 39 jaar (op 1 maand na) bij de gemeente Winsum te hebben gewerkt is Simon Dijk er helemaal klaar mee. Niet dat hij met tegenzin naar het werk ging, zeker niet! Simon heeft er van genoten, vooral van zijn collega’s en het contact met de burgers, maar het is genoeg geweest, Simon wil thuis wat meer knutselen, fietsen met zijn vrouw Dinie en genieten van de (klein)-kinderen.

WinsumNieuws treft Dijk vanmiddag in het gebouwtje van chemisch afval waar hij vaak op vrijdag zat. De vriendelijke gemeenteambtenaar neemt ons mee in zijn domein dat door zijn collega’s fraai versierd is.

In 1978 begon Simon bij de dienst Onderhoud en Beheer van de gemeente Winsum. Vanuit het gebouw dat vroeger slachthuis was werd hij ingezet voor alle voorkomende werkzaamheden. “Eigenlijk hadden we vanaf het begin een mooie groep. Ik denk dat je het anders ook niet zolang volhoudt.”

In de sneeuwwinter van 1979 wilde Dijk ’s morgens naar zijn werk. Hij woonde toen nog in Onderdendam en een bromfiets was zijn vervoermiddel. Achter het huis lag wel een beetje sneeuw, maar voor het huis liep hij tegen een metershoge sneeuwwal aan. Er was geen doorkomen aan, Simon bleef die dag thuis, werd de dagen daarna opgehaald met een tractor en werkte ongeveer twaalf uur per dag om de gemeente wat begaanbaar te maken.
Strooien bleef Dijk doen, de ritjes op de strooiwagen vond hij prachtig. Ook werd hij “Oetkieker”, hij moest in de gaten houden of er wellicht gestrooid moest worden.
“Nu gebeurt dat allemaal met meetapparatuur. Die weet uren van tevoren hoeveel het gaat vriezen, hoeveel zout er nodig is en ga zo maar door.”
Het vervelendste werk vond Simon putjesscheppen, het handmatig leegmaken van putjes in brandgangen “Dat vond ik niks, maar ja, het moet wel ieder jaar gebeuren.”
Op 3 mei neemt de heer Dijk officieel afscheid. Vanaf maandag is hij eerst op vakantie. “Ach, ik had misschien wel verder gekund, maar ik ben nu nog gezond en wil gaan genieten nu het nog kan.”
WinsumNieuws bedankt Simon Dijk voor zijn inzet en wenst hem voorspoedige, welverdiende, gezonde jaren met zijn vrouw en (klein) -kinderen.
Cookieinstellingen