Meldpunt LTO Noord voor paniekerige “dames”

Foto: Archief WinsumNieuws

 

LTO Noord komt met een meldpunt voor koeien in paniek. De boerenorganisatie hoopt daardoor  inzicht te krijgen in het hoe en waarom de ‘dames’ de laatste tijd paniekerig door de stal bewegen. Een boer uit Stitswerd had melding gemaakt van dit soort gedrag, maar collega-boeren hadden dezelfde ervaringen.

Er werden allerlei suggesties gedaan over mogelijke oorzaken. Zo zouden de koeien van slag raken door 4G- of 5G-netwerken, door op handen zijnde aardbevingen, aardstralen of roofvogels die rondcirkelen. Ook zouden bepaalde geuren voor paniek kunnen zorgen.

LTO Noord komt nu dus met een meldpunt op de site waar boeren kunnen melden als er koeien in paniek zijn, hoe laat en waar dat gebeurt, wat het gedrag is en wat de frequentie is. Zo hoopt LTO Noord duidelijkheid te krijgen over mogelijke oorzaken.

Anton Teuben

WinsumNieuws vroeg “niet-normale-verschijnselen-deskundige Anton Teuben over de mogelijkheden:

“Het is duidelijk dat de dieren ergens van schrikken  wat wij niet kunnen zien of ruiken. Iets soortgelijks is ook een paar keer in Emmen voorgekomen, de apen zaten stil en angstig op een hoekje van het apeneiland, wat in de media werd afgedaan als ” de apen schrokken van de remmen van de trein?? Van een deskundige in Emmen hoorden we dat vlak voor aardbevingen de dieren dit al ruiken omdat vanuit de aarde een soort oergas omhoog komt wat een waarschuwing is voor dieren en dat ze een andere plek moeten gaan zoeken. Denk aan de grote tsunami in Azië waarbij natuurvolken en dieren al instinctief een veilige plek hadden gevonden. Waar waren de koeien naar toe gerend als ze niet beperkt waren?

Ik kan me iets voorstellen bij de testen van 5G, de redenen kunnen ook worden gezocht bij het fenomeen infra geluid( trillingen veroorzaakt door de aanwezigheid van een ondefinieerbare frequentie of massa) en ook de verhoging van de Schumann resonantie(trilling Aarde) en de energieverhoging in de leylijnen  heeft wereldwijd gevolgen voor mens en dier. Kijk hoeveel mensen en dieren verward zijn(o.a. strandingen dolfijnen en walvissen). Roofvogels lijken me uitgesloten.”

Cookieinstellingen