Vrije inloopsessies voor inwoners: Droom Groot & Denk Mee

Foto: bmwe

Vanaf 1 januari 2019 gaan de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond als één gemeente verder. En dus is het tijd om een visie voor deze nieuwe gemeente te maken.

Want hoe moet die nieuwe gemeente er straks uitzien? Welke kansen liggen er? En wat moet de nieuwe gemeente wel en niet doen? Inwoners, ondernemers, dorpsbelangenverenigingen en maatschappelijke organisaties worden betrokken bij het maken van de plannen. 

Alle inwoners uit de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond kunnen meepraten over de toekomst van hun nieuwe gemeente. Op 9 februari jl. is er in Wehe-den Hoorn (gemeente De Marne) gestart met de eerste van een reeks vrije inloopsessies op verschillende locaties in de vier gemeenten. Inwoners kunnen tijdens deze bijeenkomsten informeel in gesprek met bestuurders en vertellen wat hun wensen, behoeften en ideeën voor de nieuwe gemeente zijn. 

Wanneer en waar?

Donderdag 23 februari 19:00-20:00 uur in de Kerk Klein Wetsinge in Wetsinge (gemeente Winsum)

Zaterdag 4 maart 10:00-12:00 uur in het gemeentehuis   in Bedum (gemeente Bedum)

Zaterdag 4 maart 10:00-12:00 uur in het gemeentehuis   in Leens (gemeente De Marne)

Zaterdag 4 maart 10:00-12:00 uur in het gemeentehuis   in Winsum (gemeente Winsum)

Zaterdag 4 maart 10:00-12:00 uur in het gemeentehuis   in Uithuizen (gemeente Eemsmond)

Donderdag 9 maart 19:00-20:00 uur in Hotel Ekamper  in Roodeschool (gemeente Eemsmond)

De reeks bijeenkomsten wordt afgesloten met een gezamenlijk congres voor Frisdenkers die Groot Dromen en Mee Denken op 23 maart a.s. voor alle inwoners, ondernemers, culturele en maatschappelijke organisaties en dorpsverenigingen uit de vier gemeenten. Het congres vindt plaats in Rietland in Zuidwolde (gemeente Bedum). De aanmelding voor het congres is nog niet geopend. Informatie over aanmelden en meer nieuws over de visievorming staat op de websites van de gemeenten en op de Facebookpagina die voor het visietraject in het leven is geroepen.

Cookieinstellingen