Besluiten van burgemeester en wethouders van 21 februari 2017

Foto: gemeente Winsum

Wat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten? Lees het in de laatst vastgestelde besluitenlijst.

Verkorte besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum d.d. 21 februari 2017

Aanwezig:

Burgemeester de heer M.A.P. Michels

Secretaris de heer R.J. Bolt

Wethouder de heer H. Blok

Wethouder de heer M.M.H. Verschuren

Wethouder de heer B. Westerink

Inkoop maatschappelijke begeleiding statushouders

Het college gaat akkoord met het voorstel: inkoop maatschappelijke begeleiding 2018 e.v. en koopt vanaf 2018 de maatschappelijke begeleiding in BMWE-verband in. Het inkoopproces hiervoor wordt in 2017 opgestart.

De maatschappelijke begeleiding betreft het begeleiden van statushouders die in onze gemeenten komen wonen. Het gaat hierbij vooral om praktische begeleiding zoals ondersteunen bij inrichten van woningen, inschrijven bij de gemeente, aanvragen uitkeringen en toeslagen, e.d.

Subsidie voedselbank en kledingbank Maxima

Het college kent een subsidie van €20.000 toe aan de Voedselbank Hogeland voor het jaar 2017. Ook kent het college €16.000 toe aan Kledingbank Maxima voor het jaar 2017. De subsidies worden gedekt uit de Klijnsmagelden BMWE. Met de subsidies kunnen energielasten en huurlasten bekostigd worden. De subsidieaanvragen passen binnen het gemeentelijk minimabeleid.

De Voedselbank zal in 2017 te maken krijgen met een toename van het aantal klanten door de verruiming van het norminkomen. Daarnaast is de uitgifte verhoogd van 1 naar 2 keer per maand, lopen de giften terug en nemen de kosten toe. Bij Kledingbank Maxima kunnen inwoners met een minima-inkomen tweemaal per jaar komen winkelen. Per persoon kunnen 10 kledingstukken en 1 paar schoenen per keer worden meegenomen.

Wijziging centrumregeling beschermd wonen

Het college is voornemens de Centrumregeling Beschermd Wonen te wijzigen. Het college stelt de raad voor hiervoor toestemming te verlenen, overeenkomstig de wettelijke vereisten.

Om maximale flexibiliteit te verkrijgen en de centrumregeling daarmee toekomstbestendig te maken, wordt de centrumregeling Beschermd Wonen en Opvang Groningen aangepast.

De wijzigingen betreffen vooral de bepalingen rondom de Inloopvoorziening GGz. In december 2015 is een nieuwe missie op inloopvoorziening GGz geformuleerd. Deze is getoetst aan de bezoekers (mensen met een psychiatrische achtergrond) van deze voorziening. Het college vertrouwt erop dat met deze omvorming de inloopvoorziening GGz past bij de huidige tijd. De gewijzigde regeling gaat in op 1 januari 2017.

Wijzigingen gemeenschappelijke regeling participatie Noord-Groningen

Het college vraagt de Raad om toestemming om de gemeenschappelijke regeling Participatie Noord-Groningen te wijzigingen.

In 2016 is de gemeenschappelijke regeling Participatie Noord- Groningen vastgesteld. De Bank Nederlandse Gemeenten geeft aan dat het voor lopende en nieuwe financieringen nodig is om een aantal bepalingen in de regeling op te nemen. Dit vanuit de redenering dat de kredietwaardigheid van openbare lichamen lager zou zijn. Hierdoor zouden ze tegen minder gunstige tarieven kunnen lenen dan provincies en gemeenten.

Wijzigingsverordening participatieweg BMWE 2017

Het college stemt in met de wijzigingsverordening Participatiewet BMWE 2017 en legt deze ter besluitvorming voor aan de gemeenteraad. Daarnaast stelt het college de raad voor om de Verordening verrekening bestuurlijke boete bij recidive Participatiewet 2015 in te trekken. Op grond van gewijzigde wetgeving, tekstuele aanpassingen en recente jurisprudentie moeten de geldende verordeningen op het gebied van de Participatiewet worden aangepast.

Werving tijdelijk gemeentesecretaris

Het college besluit de vacaturetekst voor de werving van een tijdelijk gemeentesecretaris vast te stellen en de leden van de sollicitatiecommissie te benoemen. De huidige gemeentesecretaris, dhr. Robert Bolt wordt manager van het sociaal domein in de BMWE-gemeenten. Het betreft een functie tot aan de gemeentelijke herindeling in 2019.

Arbodienstverlening

Het college beëindigt het contract met de huidige bedrijfsarts met ingang van 1 april 2017 sluit een nieuwe arbodienstverlening af met een bedrijfsarts van Zorg van de Zaak.

Cookieinstellingen