Besluiten van burgemeester en wethouders

Foto: WinsumNieuws

Wat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten? Lees het in de laatst vastgestelde besluitenlijst.

Verkorte besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum d.d. 14 maart 2017

Aanwezig:

Burgemeester de heer M.A.P. Michels

Secretaris de heer R.J. Bolt

Wethouder de heer H. Blok

Wethouder de heer M.M.H. Verschuren

Wethouder de heer B. Westerink

Monitor sociaal domein BMWE 4e kwartaal 2016

Het college stelt de Monitor Sociaal Domein BMWE 4e kwartaal 2016 vast en biedt het ter informatie aan de gemeenteraad aan. Met de Monitor Sociaal Domein heeft het college een instrument om de ontwikkelingen op het terrein van Jeugd, Wmo/AWBZ en Participatie adequaat te kunnen volgen. De Monitor schetst de recente ontwikkelingen, geeft aan wat goed gaat in de uitvoering en wat beter kan en bevat de gegevens van de verstrekte voorzieningen, waardoor inzicht ontstaat in de omvang van de verleende zorg.

Reglement voor gebruik gymzalen Ezinge, Rasquert, Sauwerd en Winsum en sporthal Winsum

Het college stelt het reglement voor het gebruik van de gymzalen in Ezinge, Rasquert, Sauwerd en Winsum en de sporthal in Winsum vast. Het gebruiksreglement van de binnensportaccommodaties is aangepast nadat de raad de Verordening Tarieven sportaccommodaties buiten- en binnensport op 24 januari 2017 heeft vastgesteld. Het reglementen de tarievenverordening gaan in op 1 augustus 2017. De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het huidige gebruiksreglement zijn:

– een algeheel rookverbod in de Ripperdahal. Op dit moment is er nog een rookruimte aanwezig. De gemeente gaat hierover in overleg met de pachter.

– Annuleren kan tot 4 weken van te voren zonder kosten. Indien de huurder de annulering later doorgeeft wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Op dit moment kan op elk moment zonder kosten worden geannuleerd.

Planschadevergoeding

Het college keert een vergoeding uit voor planschade in verband met nieuwbouw van de Hoven, tegenover Lombok in Winsum. Dit op advies van SAOZ (Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken).

Planning jaarrekeningcontrole participatie noord-groningen

Het college heeft kennis genomen van de gewijzigde planning van de controle van de jaarrekening van de Gemeenschappelijke Regeling Participatie Noord-Groningen (PNG) 2016 en informeert de gemeenteraad hierover. Volgens de planning zou de jaarrekening begin juni worden behandeld. De account start de controle van de jaarrekening halverwege mei, waardoor de controleverklaring zeer waarschijnlijk niet in juni klaar is. Het later beschikbaar komen van de controleverklaring heeft (in beginsel) vrijwel geen effect op de afwikkeling van de gemeentelijke jaarrekeningcontrole.

Cookieinstellingen