Presentatie IKC-lied IKC De Wierde Adorp

IKC De Wierde in Adorp presenteerde vandaag het IKC- lied geschreven en gemusiceerd door de kinderen.

In samenwerking met en met dank aan de culturele commissie Adorp is er deze keer gekozen voor een muziekproject met de Rijdende Popschool.

De kinderen van het IKC hebben onder begeleiding van de leerkracht een couplet geschreven en het refrein is voor alle kinderen (van peuters tot en met groep 8) hetzelfde. Er is de afgelopen weken hard geoefend. Alle kinderen hebben geoefend op de tekst en melodie. De kinderen van de bovenbouw hebben geoefend met akkoordschema’s om het lied te kunnen begeleiden op drums, gitaren en piano. Het oefenen op de muziekinstrumenten ging onder begeleiding van de professionals van de Rijdende Popschool en leverde bij de kinderen veel enthousiasme op. Er zijn al een paar bandjes geformeerd en er volgt een buitenschools aanbod voor de kinderen, die daar graag mee verder willen. Ook binnen het IKC heeft het project weer een boost gegeven aan het muziekonderwijs en het ontdekken van nieuwe talenten. Muziek krijgt een steeds belangrijkere rol in het leren van kinderen, omdat hen dit ondersteunt in de ontwikkeling van sleutelvaardigheden zoals luisteren en lezen en omdat het de emotionele intelligentie stimuleert (Mark Mieras, jeugdcultuurfonds). Daarnaast is het gewoon ongelooflijk leuk om met elkaar te creëren.

Er was een mooie groep mensen aanwezig om de presentatie van het IKC- lied bij te wonen, zodat de kinderen met trots konden presenteren waar ze zo hard aan hadden gewerkt.

Het IKC lied.

 

Tekst: Floor van de Werfhorst

Foto en film: Auwert Postmus

 

 

 

 

 

 

 

Reacties