Kavelverkoop Munster start 16 september

Foto: Gemeente Winsum

Op zaterdag 16 september start de kavelverkoop van de eerste fase van Munster, de nieuwe gasloze en waterrijke woonwijk aan de oostzijde van Winsum. De gemiddelde prijs van kavelgrond in deze fase is € 130,- per m². De kavelverkoop gaat die zaterdag van start met een beurs voor belangstellenden, met als thema duurzaam wonen in Munster.

Kavels
In de eerste fase van de woonwijk Munster liggen 49 kavels. 19 daarvan zijn vrije kavels, te koop via de gemeente. Op 5 van de 49 kavels komen sociale huurwoningen. De gemeente is in gesprek met een aantal projectontwikkelaars voor de overige kavels. Op www.woneninmunster.nl kunnen belangstellenden op de kavelkaart bekijken hoe de kavels eruit komen te zien en wat de exacte prijzen per kavel zijn. Iedereen die op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen rondom de nieuwe woonwijk, kan zich op die pagina aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Save the date: 16 september
Op zaterdag 16 september, de dag dat de kavelverkoop start, staat Winsum in het teken van duurzaam wonen in Munster. Die dag is iedereen die daar meer over wil weten, van harte welkom op de beurs die wordt gehouden in zalencentrum De Poort in Winsum. Verschillende partijen in het kader van duurzame ontwikkelingen presenteren zich daar. Op de beurs kunnen belangstellenden ter plekke een reserveringsformulier voor een kavel invullen.

Bouwrijp
De gemeenteraad van Winsum keurde op 11 april het bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en verkavelingstekening van Munster goed. Deze zomer wordt de eerste fase van de nieuwe gasloze woonwijk bouwrijp gemaakt.

Munster
Wonen zonder gasaansluiting in een waterrijke en groene omgeving, dat kan straks aan de oostzijde van Winsum in de wijk ‘Munster’. De nieuwe wijk, die plaats biedt aan in totaal 150 woningen, wordt duurzaam ontwikkeld. De meeste woningen in de wijk komen te liggen aan vaarwater dat in open verbinding staat met het Winsumerdiep. Grenzend aan de wijk ligt een parkachtig recreatiegebied, het Munsterveld, dat samen met inwoners is ontwikkeld.

Cookieinstellingen