Tijs van de Naalt wint 6de Ripperda biljarttoernooi

Evenals vorig jaar organiseerde  de Biljartclub Winsum (BCW) het Ripperda Biljart Toernooi. Zaterdag 20 mei vond de finale plaats in de Ripperdahal.

Voorgaande jaren was de belangstelling om mee te doen erg groot. Ook nu weer bleek dat de spelers graag naar dit evenement komen.  Gedurende 10 avonden  hebben 56 spelers uit Groningen, Friesland en Drenthe, in het biljartspel Libre gestreden om de prijzen.  Dit werd mede mogelijk gemaakt door diverse sponsors. Tijdens de wedstrijden werd er daarom continue een PowerPoint presentatie vertoond van de sponsors  die dit toernooi mogelijk hebben gemaakt . Zonder hun bijdrage zou het niet zijn gelukt om dit prachtig evenement op deze manier te houden. BCW heeft in de kantine van de Sporthal twee prachtige wedstrijdtafels staan, die kort voor het toernooi van nieuwe lakens en ballen zijn voorzien. De voorbereiding was dus uitstekend en acht finalisten streden uiteindelijk om de ereplaatsen en de daaraan verbonden prijzen.

Spelers  met een moyenne tussen 1,0 tot 7,0 hadden zich aangemeld. Deze  mix van spelers leverde ook dit jaar weer  verrassende resultaten op. Zaterdagochtend was het zover en om half elf meldden zich de uiteindelijke finalisten.

Na loting werden de deelnemers ingedeeld in 2 poules van 4 spelers en werden de eerste 2 wedstrijden gespeeld vóór de lunch, die was aangeboden door de toernooicommissie van de vereniging.

De  soep, brood en koffie werd door de uitbater Ton Janssen en zijn personeel geserveerd. In een ontspannen en gezellig rustmoment gingen de  “Net Niet,  Zwijntjes, Schitterende Caramboles en de mooiste Trekballen” nog eens over de tafel.…..maar daarna ging de strijd weer verder richting finale…..

Na de poulewedstrijden werden een aantal  prijzen  op een ludieke manier bepaald  d.m.v. een 4- bandenstoot en werd een nummer- naam combinatie vastgelegd.

De finale  ging uiteindelijk tussen de heren Tijs van der Naalt uit Niezijl en Albert Koehoorn uit Winschoten en stond onder leiding van arbiter dhr. Martin Meerstra. De plaatsen 3 t/m 8 werd op basis van wedstrijd punten vastgesteld. Tijs van der Naalt  startte erg sterk en had na 5 beurten al de helft van de te maken caramboles gemaakt; de partij werd dan ook probleemloos door hem gewonnen in 15 beurten en dit was ook de kortste partij van de finaledag.

Hierna volgde de prijsuitreiking met de volgende eindstand:

  1. Tijs v.d Naalt Niezijl
  2. Albert Koehoorn Winschoten
  3. Siep Mellema Winschoten
  4. Ger Ploeger Winsum
  5. Ite Wiersema Winsum
  6. Derk Nieuwenhuis Winschoten
  7. Willi Brandsema Niezijl
  8. Jan Wiersum Leens

 

Voor de hoogste serie was er een glazen wisselbokaal van 50 cm hoog beschikbaar; de winnaar werd evenals vorig jaar Klaas Jan Brouwer uit Oosternieland, nu met 44 caramboles.

Met dank aan uitbater Ton Jansen en medewerkers, publiek en alle deelnemers werd dit toernooi afgesloten.

Het was een zeer geslaagd biljarttoernooi en de deelnemende gasten waren vol lof over de entourage en organisatie. BC Winsum EO ziet deze spelers het volgend jaar vast en zeker terug om aan het 7de Ripperda Biljart Toernooi mee te doen.

Cookieinstellingen