Beweegfestival bij opening Beweeg- en Beleeftuin Winsum

Foto: WinsumVitaal

Zaterdag 27 mei a.s. zal om 13:00 uur wethouder Marc Verschuren het startschot geven van het eerste beweegfestival in Winsum. Daarnaast zal de wethouder ook de openingshandeling verrichten van het nieuwe seizoen van de beweeg- en beleeftuin.
Het beloofd een sportieve middag te worden waar naast de presentatie van de nieuwe buurtsportwerkers van de gemeente Winsum ook veel sportieve organisaties actdepresence gaan geven in en rondom de beweegtuin. Jong en oud zijn uitgenodigd om mee te doen met de verschillende sportieve activiteiten.

De beweegtuin staat op het terrein van De Twaalf Hoven en is toegankelijk voor zowel wijk- buurt- en inwoners van Winsum. Er zijn diverse partijen, waaronder fysiotherapie, sportverenigingen, wijkverenigingen en een zorginstelling betrokken bij de Beweegtuin en het beweegprogramma dat daarbij hoort. Zaterdag kunnen de inwoners van Winsum en omstreken kennismaken met het nieuwe programma van 2017 onder begeleiding van professionals en enthousiastelingen.
Tevens worden er verschillende kennismakingstrainingen en workshops gegeven. Bootcamp, Yoga, vele oude en nieuwe sportieve activiteiten zijn te volgen voor de bezoekers.
Ook zal er voorlichting gegeven worden over gezonde voeding door de diëtisten en kunnen de bezoekers van het festival ook van gezonde hapjes en drankjes genieten.

De buurtsportwerkers van de gemeente Winsum zullen zich ook laten zien. Onder de naam ‘WinsumVitaal’ zullen de werkers van dit unieke samenwerkingsproject van Maatschappelijke organisatie MJD, de Hoven en Jongerenwerk Barkema en de Haan in gesprek gaan met de bezoekers. Ze willen graag weten wat de inwoners van Winsum en omgeving belangrijk vinden op sportgebied zodat ze samen met hun in de toekomst ‘nieuwe’ sportimpulsen kunnen ontwikkelen. De komende periode zullen de werkers vaker te vinden zijn op (sportieve) publieksevenementen om met de inwoners in gesprek te gaan. Ook zullen ze binnenkort een sportverenigingsavond organiseren waar ze in gesprek zullen gaan met de sportverenigingen van Winsum.

Wilt u meer informatie hebben over dit beweegfestival, bezoek dan onze facebookpagina ‘WinsumVitaal’. Ook kunt u via [email protected] contact leggen met de buurtsportwerkers van de gemeente Winsum.

Reacties

article
73351
Zaterdag 27 mei a.s. zal om 13:00 uur wethouder Marc Verschuren het startschot geven van
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20170522/beweegfestival-opening-beweeg-en-beleeftuin-winsum/
2017-05-22T12:09:09+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2017/05/22120830/winsumVitaal.jpg
Agenda, Nieuws, Sport