Wethouder Westerink in actie voor fietsveilig Andelsterweg

Foto: WinsumNieuws

Op maandag 29 mei doet wethouder Bert Westerink samen met een groep kinderen uit Den Andel de aftrap van de werkzaamheden die nodig zijn om de weg Rasquert-Den Andel-Westernieland fietsveilig te maken.

Sinds de school in Den Andel is gesloten moeten de kinderen op de fiets naar Rasquert of Pieterburen. In 2016 is er een onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van een veilige fietsverbinding op het traject Rasquert-Den Andel-Westernieland. Bij dit onderzoek is de werkgroep Stampij uit Den Andel nauw betrokken geweest. Uit het onderzoek bleek dat het wenselijk is dat er fietsstroken worden aangebracht en dat er fysieke snelheid remmende maatregelen worden genomen op de Andelsterweg en Tammesweg. In april 2017 stelde de raad daarom € 273.500,– beschikbaar voor het uitvoeren van fietsveiligheidsmaatregelen op deze weg.

De werkzaamheden aan de Andelsterweg, Tammesweg en Dirk-Wierengastraat vinden in drie fases plaats. Van 29 mei tot 2 juni wordt gewerkt aan de weg vanaf N363 t/m aansluiting Dikemaweg.  Bestemmingsverkeer Den Andel kan omrijden via Warffum. Daarna wordt de Dikemaweg tot Hiddingezijlsterweg onder handen genomen, en ten slotte het traject vanaf Oude Dijk/Den Andel tot komgrens Westernieland.

Cookieinstellingen