Besluiten van burgemeester en wethouders van 22 mei 2017

Foto: gemeente Winsum

Wat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten? Lees het in de laatst vastgestelde besluitenlijst.

Verkorte besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum d.d. 22 mei 2017

Aanwezig:

Burgemeester de heer M.A.P. Michels

Secretaris de heer F. Wiertz

Wethouder de heer H. Blok

Wethouder de heer M.M.H. Verschuren

Wethouder de heer B. Westerink

Starten gezamenlijk project gegevensbeheer met 8 gemeenten

Het college neemt kennis van het projectplan gezamenlijk gegevensbeheer (GGB) riolering in Groningen Oost (Stadskanaal, Oldambt, Vlagtwedde en Bellingwedde) en BMWE (Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond). In 2014 is de samenwerkings-overeenkomst Waterketen Groningen en Noord Drenthe getekend tussen 31 organisaties, waaronder gemeente Winsum. Deze organisaties hebben toen (onder andere) besloten tot het oprichten van een gezamenlijke organisatie voor gegevensbeheer (GGB). Het oprichten van de gezamenlijke organisatie vindt gefaseerd plaats. In fase één starten de genoemde gemeenten, in fase twee sluiten de andere organisaties aan.

Het college besluit jaarlijks een bijdrage te leveren voor de financiering van het gezamenlijk gegevensbeheer: voor Bedum € 13.621,00, De Marne € 13.787,00, Winsum € 15.400,00 en Eemsmond  € 17.840,00 (Bedragen in euro’s, exclusief BTW en prijspeil 2017). De raad wordt hierover geïnformeerd.

Concept jaarstukken en jaarrekening 2016 Werkplein Ability (GRPGN)

Het college neemt kennis van de concept jaarstukken en jaarrekening 2016 Werkplein Ability. Het college vraagt de raad om over de concept jaarstukken en jaarrekening 2016 aan het Dagelijks Bestuur van Werkplein Ability hun gevoelens kenbaar te maken en akkoord te gaan met de inhoud van de (concept) jaarstukken en jaarrekening 2016. Het college stelt aan de raad voor om het positieve resultaat van € 60.000,-over 2016 toe te voegen aan de algemene reserve van de Gemeenschappelijke Regeling.

Nadere regels vouchers Werkplein Ability

Het college stelt de nadere regels Vouchers Werkplein Ability vast. In 2013 is het Actieplan Jeugdwerkloosheid van start gegaan waarmee bedrijven worden gestimuleerd om hun opleidingsplaatsen zoveel mogelijk op peil te houden en om jongeren aan te blijven nemen. Ter ondersteuning is begonnen met de inzet van jongerenvouchers. Deze vouchers zijn verstrekt aan werkgevers die werkzoekende jongeren die moeilijk een baan kunnen vinden, een arbeidsovereenkomst of een leerwerkovereenkomst bieden. De inzet van deze vouchers bleek een goede methode om de positie van deze doelgroep op de arbeidsmarkt te verbeteren en werd gebruikt om werkgevers net dat zetje te geven om een dienstverband aan te bieden. Daarom wordt de komende periode het instrument ook gebruikt om de arbeidsmarktpositie van andere groepen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt te versterken. In de Arbeidsmarktregio Groningen worden de vouchers vanaf 1 april 2017 ingezet. Voorgesteld wordt om ook in de BMWE-gemeenten aansluiting te zoeken bij dit project en de vouchers te verstrekken vanuit Werkplein Ability. Hiertoe zijn nu Nadere regels Vouchers Werkplein Ability opgesteld.

Dienstverlening Kindertelefoon, Sensoor en AKJ

Het college zet de dienstverlening door stichting De Kindertelefoon, stichting Sensoor (Luisterend Oor) en stichting AKJ (Vertrouwenswerk Jeugd) voort voor de periode 2018 t/m 2021. Hiervoor is jaarlijks 92ct per inwoner beschikbaar (BMWE 48.350 inwoners: € 44.482). De directeur van de Regionale Inkooporganisatie Groninger Gemeenten (RIGG) wordt gemachtigd om voor gemeente Winsum contracten af te sluiten met stichting De Kindertelefoon, stichting Sensoor en stichting AKJ. Met het afnemen van deze diensten voldoet de gemeente Winsum aan de wettelijke verplichting volgens de Wmo en de Jeugdwet.

Cookieinstellingen