Tegenvallende belangstelling BeweegFestival

Ze zijn er helemaal klaar voor, de organisatoren van het BeweegFestival, de eerste Beweeg- en beleeftuin ‘nieuwe stijl’.

Niets is zaterdag aan het toeval overgelaten. Zo regelt een verkeersregelaar op Lombok dat de auto’s goed worden geparkeerd. Ik mag helemaal naar achteren doorrijden en kan de auto nagenoeg in de Beweegtuin parkeren. Ik stap uit en het eerste dat ik hoor: “Bist net te loat!”  Er lopen twee EHBO-ers met zweet op het voorhoofd en ‘zwarte klauwen’ rond. Wegens gebrek aan deelnemers hebben zij maar de zware bootcamp gevolgd. Hierbij moesten ook autobanden worden verplaatst. Ik heb dit door verplichtingen elders in het dorp helaas moeten missen. Jammer !! De yoga-sessie die volgt is niets voor mij, te rustig.

Ik scharrel nog wat rond, op zoek naar mensen. Die vind ik op het terras, bewoners, gezellig kletsend met visite zo lijkt het. Daar meng ik me maar niet tussen.

Terwijl in de verte de Yoga aan de gang is wordt mij een lekker glaasje koud water aangeboden. Ik knip wat foto’s van een verloren ‘pretpark’ dat met meer mensen zo gezellig kan zijn.

Annemiek van Dijk, medeorganisator van het evenement komt naar me toe. Ze is zwanger, heeft energie gestoken in dit project, en zal binnenkort er even met verlof tussenuit gaan. “Jammer dat er zo weinig belangstelling is. De opzet is anders dan voorgaande jaren, het is niet meer alleen voor de bewoners. In principe is het voor iedereen toegankelijk, dus hoop je op meer mensen”, aldus Van Dijk, die zeer binnenkort op WinsumNieuws uitgebreid uitleg zal geven over o.a. ‘Winsum Vitaal’ en de Beweegtuin. Woensdagochtend is ze op obs De Tiggeldobbe, waar burgemeester Michels het startschot zal geven van het project B-Fit, dat kinderen, ouders en docenten op een unieke manier laat kennismaken met gezond leven, bewegen en voeding.

Het loopt tegen 15.00 uur, nog een uurtje en dan zit het erop. Jammer voor de mensen van de organisatie, die mogen hopen dat het op de eerstvolgende Beweegtuin minder warm zal zijn. De tegenvallende opkomst had zeker te maken met het weer, want zeg nou zelf, met dit warme weer is verkoeling op het strand of in het zwembad wellicht een betere keuze. Als ik vertrek loopt de verkeersregelaar me tegemoet, hij vindt het wel goed. Ik ook, stap in de bloedhete auto, en rij de schaduw van thuis tegemoet.

Cookieinstellingen