Leerlingen Tiggeldobbe/Piramiden luisteren klassiek in trailer

Foto: Openbaar domein

Eens in de twee jaar zorgt een leerkracht van de Tiggeldobbe dat de Classic Express wordt uitgenodigd. Dit doen we o.a. om kinderen van onze basisschool in contact te brengen met vormen van klassieke muziek.

Dit jaar staat  de Classic Express van maandag 29 mei tot en met 31 mei in Winsum. De Classic Express  is een rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours, gebouwd in een grote trailer van een vrachtwagen.

Net als andere jaren zijn naast de kinderen van de Tiggeldobbe ook de kinderen van De 9 Wieken weer van de partij. In het kader van de samenwerking van de Tiggeldobbe met c.b.s. de Piramiden in de toekomstige nieuwe gebouw de Tirrel, zijn ook deze kinderen van de partij.

Alle kinderen gaan  luisteren naar een echt klassiek concert in de Classic Express. De trailer met een prachtige akoestiek staat bij de Ripperdahal.


De Classic Express reist al jaren door Nederland. Jonge getalenteerde musici geven een heus klassiek concert voor kinderen van basisscholen. Deze jonge musici hebben prijzen gewonnen op het Prinses Christinaconcours; een muziekwedstrijd voor jonge mensen. Een paar jaar geleden was een van de oud- leerlingen van de Tiggeldobbe, Gerbrich Meijer te gast. Welke jonge muzikanten dit jaar komen spelen is nu nog een verrassing.
De concerten zijn deels interactief; aan het einde van elk concert (in totaal 9 stuks) voeren de kinderen samen met de jonge muzikanten een echte compositie uit!!

Cookieinstellingen