Toppers trainen op de Mont Ventoux

Leerlingen en docent CSG Winsum gaan om geld op te halen tegen MS de Mont Ventoux beklimmen. Rick Koens houdt voor WinsumNieuws een blog bij. Hier zijn tweede bijdrage.
Met de Franse slag
Iets doen met de Franse slag betekent dat je half werkt levert of je aandacht er niet geheel bij hebt. Het is mijn inziens geheel terecht dat dit spreekwoord wijst naar de Fransen.
Marcel en ik zijn zaterdagochtend via Bedoin de Mont Ventoux opgereden. Tegelijkertijd reden de fietsers de eerste 10 kilometer  van hun beklimming. Het viel ze over het algemeen mee. Maar ja, de tweede helft van de klim is uiteraard het moeilijkste stuk.
 
De Nederlandse wielrenners onderscheiden zich op de Mont Ventoux duidelijk van de Franse fietsers. Nederlanders fietsen netjes achter elkaar, dalen voorzichtig af en rijden aan de kant van de weg. De Fransen rijden bij voorkeur met z’n drieën naast elkaar, dalen als debielen de berg af en rijden uiteraard midden op de weg. Gelukkig reageert Marcel steeds snel op de wild gebarende Franse fietsers. Na 3 bijna ongelukken toch maar gevraagd of Marcel ook EHBO kan…”ja” was het antwoord.  We zijn dus goed voorbereid op zekere ongelukken.
 
Weer terug gekomen bij de camping moeten we door de slagboom en daar was weer een typisch voorbeeld van de Franse slag.  Een Frans echtpaar parkeert hun auto voor de slagboom. Ondanks onze smeekbedes in het Engels, Duits, Frans en Gronings, ze blijven staan tot ze zijn ingecheckt. 17 minuten later parkeert Marcel de auto vlakbij ons huisje, tijd voor siësta.
Na lekker te hebben gegeten komt Floor Knook langs, of we mama en Winsumer Itie Nijhof bij de Super U kunnen op halen. Ze zijn wat verrast door het regenfront. Ze waren, ondanks de donkere wolken toch maar lopend gegaan. Taxibedrijf Roggeveld was wederom de redder van de dag.
Nieuw spreekwoord volgens Marcel: ‘als je in Bedoin op de grond spuugt raak je wielrenner oftewel heel veel wielrenners!’
Cookieinstellingen