Winsum scoort goed bij Burgernetacties

Foto: Burgernet

Uit de nieuwste cijfers blijkt dat Burgernetacties in de gemeente Winsum goed verspreid worden, alleen Leek en Bedum scoren beter.

Van de 13.633 inwoners van Winsum ontvangen 2044 personen de berichten die worden ingezet bij vermissingen, verdachte situaties of getuigenoproepen. De verstuurde berichten blijken ook zin te hebben. Er werden vier berichten verstuurd, 1 leverde direct wat op, 3 bleken belangrijk bij het oplossen.

Het kan natuurlijk nog beter, meld je hier aan bij Burgernet.

 

Over Burgernet

U ontvangt alleen een oproep wanneer er een incident is in uw buurt. Burgernet gaat uit van de gegevens waarmee u zich heeft aangemeld en/of de Burgernetapp (Android of iOS) van de omgeving waar u zich op dat moment bevindt.

0800-0011

Informatie over een Burgernetactie kunt u tijdens de actie doorbellen naar 0800-0011. Dit telefoonnummer is gratis en brengt u rechtstreeks in contact met de politie.

Afloopbericht

Een Burgernetactie duurt meestal een uur. Hierna wordt de actie afgesloten en ontvangt u een afloopbericht. De politie blijft hierna nog wel zoeken. U kunt na afloop van de actie nog wel informatie doorgeven, maar niet meer via 0800-0011. U kunt dan bellen op het nummer 0900-8844. Bij spoed belt u 112.

Geen gevaar

Burgernet brengt u niet in gevaar. U wordt alleen gevraagd informatie door te geven, niet om zelf te handelen.

Reacties

Cookieinstellingen