Besluiten van burgemeester en wethouders

Foto: Archief WinsumNieuws

Wat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten? Lees het in de laatst vastgestelde besluitenlijst.
Verkorte besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum d.d. 6 juni 2017

Aanwezig:
Burgemeester de heer M.A.P. Michels
Secretaris de heer F. Wiertz
Wethouder de heer H. Blok
Wethouder de heer M.M.H. Verschuren
Wethouder de heer B. Westerink

DIENSTREGELING OPENBAAR (BUS)VERVOER 2018
Het college stemt in met het verhogen van de frequentie van lijn 65 en het laten vervallen van lijn 163 tussen Lauwersoog en Holwerd. Het college maakt bezwaar tegen het verlagen van de frequentie van lijn 68. Begin mei 2017 heeft het OV-bureau Groningen-Drenthe de voorstellen voor de busdienstregeling 2018 vrijgegeven. In dit ontwerp zitten wijzigingen voor drie buslijnen die de gemeente Winsum aangaan, namelijk lijn 65 (Zoutkamp-Groningen), lijn 68 (Leens-Winsum via Pieterburen) en lijn 163 (Groningen-Lauwersoog/Holwerd).

CONTRACTOVERNAME LOCATIE ONDERDENDAMSTERWEG 44 WINSUM
Het college besluit in te stemmen met de verzochte contract overname voor de herontwikkeling van de locatie Onderdendamsterweg 44 Winsum. De vorige eigenaar heeft de locatie verkocht en wil vanwege de verkoop de rechten en plichten voortvloeiend uit de exploitatieovereenkomst overdragen aan de nieuwe eigenaar. In de exploitatieovereenkomst is opgenomen dat overdacht van de contractpositie enkel kan met toestemming van de gemeente.

JAARVERSLAG EN JAARREKENING GR PG&Z 2016
Het college neemt het jaarverslag en de jaarrekening van de Gemeenschappelijke regeling Publieke Gezondheid & Zorg 2016 voor kennisgeving aan. De stukken liggen voor de leden van de gemeenteraad ter inzage. De gemeenschappelijke regeling Publieke Gezondheid & Zorg is per januari 2014 in werking getreden. De gemeenschappelijke regeling PG&Z biedt sinds 2014 ruimte om ook taken op het gebied van zorg onder de regeling te brengen. De 23 gemeenten hebben de inkoop van de jeugdzorg gemandateerd aan het Dagelijks Bestuur PG&Z en de uitvoering belegd bij de uitvoeringsorganisatie RIGG. De uitvoeringsorganisatie Regionale Inkooporganisatie Groninger Gemeenten (RIGG) is ondergebracht bij de gemeenschappelijke regeling. Daarmee zijn er vanaf 2015 twee uitvoeringsorganisaties (GGD & RIGG) onder de vlag van PG&Z actief.

Cookieinstellingen