“Vrijwilligers Winkheem bedankt!”

De jaarlijkse vrijwilligersdag op zorgcentrum Winkheem was , ondanks dat de opkomst ietwat tegenviel, weer gezellig. Na een aperitiefje volgde een heerlijk chinees buffet uit eigen keuken, waarna gezamenlijk vogelhuisjes werden ‘behangen’.

Vrijwilligerscoördinator Janneke Bruin heette de 24 aanwezigen om 16.30 uur van harte welkom en bedankte ze voor hun tomeloze inzet. Net als voorgaande jaren, werden er een paar in het bijzonder bedankt met een bloemetje. In dit geval de mensen van ‘het winkeltje’.

De dames van ‘het winkeltje’

Nadat ze de bloemen hadden ontvangen, nam Janneke Bruin deze direct terug en zette deze snel in de emmer met water waar ze uit waren gekomen. Met “Anders heb je straks dreugblommen!” kreeg ze de lachers op de hand.

Bloemen terug in de emmer

Ze hield het kort, want de kok stond al te popelen om het buffet naar binnen te rijden. Tafel voor tafel werd er in vlot tempo opgeschept, zodat 10 minuten later iedereen lekker zat te smullen. Er was genoeg, zodat er ook nog een tweede keer langs warmhoudbakken kon worden gegaan.

‘Smikkelen en smullen’

Mevrouw Bakker vertelde dat ze al sinds 1996 als vrijwilliger werkzaam is op Winkheem en dit met veel plezier doet. “Ik heb daarvoor ook in de bejaardenzorg gezeten en vind het gewoon leuk. Lekker bezig zijn, afleiding en onder de mensen”, aldus mevrouw Bakker, één van de vrijwilligers die het langst op Winkheem werkzaam is.

Mevrouw Bakker

Na het eten werd er met z’n allen verhuisd naar de andere tafels, waar vogelhuisjes werden behangen met vrolijk papier. Resultaat: vrolijke vogelhuisjes!

Activiteitenbegeleidster Jantje Hummel keek vanaf de zijkant tevreden toe en kon net als alle aanwezigen, die nog een kleine attentie kregen, terugzien op een leuke en gezellige vrijwilligersdag.

 

 

 

 

Reacties