Weer veel vernielingen in Winsum

Zomaar een weekendje Winsum, geen groot feest, nog niet heel warm, maar toch weer verscheidene vernielingen. Berichten op de redactie van vernielingen en burgers die zich niet serieus genomen voelen. De vraag om toezicht wordt steeds luider. Mensen zijn vaak ten einde raad, lees zelf maar eens:

Bekraste auto Tulpstraat

“Hoi! Mijn auto is bekrast, waarschijnlijk vannacht. Zijn er meerdere uit Winsum wiens auto is bekrast? Mijn auto stond bij mijn huis in de Tulpstraat.”

Ramen abri Ranum gesloopt

Gevel van het Kinderboekenmuseum vernield

“Hierbij een berichtje uit de Westerstraat in Winsum. We hebben weer een zaterdagnacht gehad met vernielingen in en om de Westerstraat. Nu zijn de versieringen aan de gevel van het Kinderboekenmuseum vernield. Het is weekend op weekend, raak spiegels van auto’s afgebroken en ruitenwissers vernield. Er is aangifte van gedaan en er is eerder contact geweest met de gemeente. Hier het gevoel niet serieus genomen te worden, we hebben de afspraak gemaakt om contact te houden met de gemeente over dit probleem, alleen hier zijn we mee gestopt. we voelen ons niet serieus genomen en er volgde geen actie. Vanuit de politie ook geen actie er is een fietsteam, dat op de vroege avond een rondje doet en dit heeft totaal geen nut. Het concentreert zich tussen 2.00 uur en 6.00 uur, maar dan ligt oom agent veilig thuis in zijn bedje . Het is de jonge jeugd die niet mag drinken in de horeca en drank verstopt in de bosjes bij de kerk, daar verzameld en dan zich klem zuipt!

(falend beleid dat de jeugd voor hun 18 niet mogen drinken in de horeca ). Cees ( redactie ), misschien kunnen jullie hier nog eens aandacht aan besteden zodat het duidelijk wordt dat hier iets aan moet gebeuren. Gemeente en politie blijven hier achter en de horeca trekt z’n handen er af.”

 

Ook vernielingen? Geef het door aan de redactie, we gaan er zeker iets mee doen!! [email protected] of WhatsApp 06 50231841

 

 

Reacties