Startsein Natuurspeelplaats Adorp gegeven

Zaterdag 17 juni heeft wethouder Harmannus Blok om 09.30 uur het startsein gegeven voor de Natuurspeelplaats Adorp.

Wethouder Harmannus Blok onthulde kinderen uit Adorp het plan, nadat hij de aanwezigen had toegesproken. De Sauwerder kon het kort houden, aangezien Jolanda Maarssen, voorzitter van werkgroep speelplein IKC De Wierde, alles al had gezegd. Dit kwam de wethouder goed uit, want hij was net als alle aanwezigen zelf ook ontzettend nieuwsgierig wat hij zou gaan onthullen en stond te popelen om de officiële handeling te verrichten.

Een prachtige ‘drieluik’, met daarop alle informatie over de te realiseren natuurspeelplaats, kwam tevoorschijn toen het doek werd verwijderd.

Daarna ging het gezelschap naar achteren, waar een zieke kastanjeboom omver werd gezaagd. Vanachter een lint zag men hoe een expert met z’n kettingzaag aan het werk ging. Geholpen door de twee sterkste mannen van het dorp, lag de boom binnen een paar minuten tegen de vlakte: het eerste klim- en klautertoestel’ van het natuurspeeltuin was een feit. Wethouder Blok mocht als eerste op de gevallen boom klimmen, maar zag dat een paar razendsnelle kinderen hem voorbij sprintten en de eer voor z’n neus wegkaapten. Desalniettemin had de wethouder groot lol, zoals de foto’s laten zien.

Na afloop van het officiële gedeelte was er koffie/thee en limonade en werd er met elkaar gepraat. Voornamelijk over de heerlijke zelfgemaakte taarten die waren meegebracht door enkele ouders.

Daarna gingen de armen uit de mouwen en werd er door jong en oud(ers) begonnen om een aantal punten van het plan te realiseren.

Zo is er al een waterspeelmuur gebouwd, zijn er fruitbomen geplant en is er een begin gemaakt met de heg rond de nieuw aan te leggen moestuin.

De bedoeling is om deze zomer het gebied rond de school om te toveren tot een natuurspeelplaats voor het hele dorp. De speelplaats, ingericht volgens het concept ‘natuurlijk spelen’, is één van de drie leefbaarheidsprojecten waarvoor Dorpsbelangen Adorp subsidie heeft ontvangen.

 

Reacties