MidZomerBraderie Sauwerd 24 juni

Foto: MidZomerBraderieSauwerd

Vier het begin van de zomer met de tweede editie van de MidZomerBraderie in Sauwerd. Een groot feest in de oude kern van het dorp, waar je van 11-17 uur heerlijk kunt struinen langs de onwijs leuke kraampjes.

Op zoek naar nét dat ene wat je nergens anders vindt, of gewoon, voor de gezelligheid. Van lokale kaas, tot wereldse sieraden. Van handgemaakte kinderkleertjes tot Groninger worst. Je komt het allemaal tegen in de pittoreske straatjes van Sauwerd! Lokaal & Lekker, Hip & Handgemaakt zijn de sleutelwoorden van deze veelzijdig leuke markt. Op het Kerkplein alles voor food lovers! Geen etenstijd? Ook dan is het Kerkplein de plek waar je moet zijn, met muziek, de kidscorner, drinken en donuts. Gezelligheid ten top!

De dag barst van de activiteiten, de één nog leuker dan de ander. Voor jong en oud, er is van alles te beleven.

PleinPodium

11:00 – 11:30 uur:            Uit de Toon! (kindermeeleeftheater)

11:30 – 13:15 uur:            Ruth

13:45 – 14:45 uur:            ChoSen

15:15 – 17:00 uur:            BluesCloud

17:00 – 18:00 uur:            Muziekvereniging Adorp (& verloting!)

TuinPodium

11:30 – 12:30 uur:           Workshop ‘Play In A Band’(8+)

12:45 – 13:30 uur:           Optredens Talenten van de Rijdende Popschool

13:45 – 14:45 uur:           Workshop ‘Play In A Band’ (8+)

15:00 – 15:45 uur:           Optredens Talenten van de Rijdende Popschool

16:15 – 17:00 uur:           Hoge & Lage der Aa

Nostalgisch Straatje

In het nostalgische straatje is van alles te beleven. Je stapt er tientallen jaren terug in de tijd. Leer er bijvoorbeeld hoe ze vroeger klompen maakten, hoe in grootmoederstijd de was werd gedaan, en hoe de koeien werden gemolken. Dit jaar ook demonstraties van oude handwerktechnieken, zoals frivolité. Wat ook kan: je eigen touw slaan. En wat dacht je van een ritje op de Vliegende Hollander van het speelgoedmuseum in Roden. Kom jíj daarop vooruit?

Snufje Kunst

Dit jaar nieuw op de markt: een snufje kunst! Op drie plekken kan je kunst beleven, zien én maken! Laat je bijvoorbeeld portretteren door een sneltekenaar. Ga langs in de kunsttuin. En misschien wel het allerleukste: maak bij Vrijdag een Mega-Midzomer-Schilderij. Op een megagroot doek schilderen we honderden vreemde vogels in knallende kleuren. Vrolijke zomerse vogels met bonte veren. Laat je inspireren door de zomer en voeg je eigen vogel toe aan het spetterendste doek ooit!

Cookieinstellingen