Aftellen Garnwerd Grandioos begonnen

Foto: Herman Spier

Het aftellen naar Garnwerd Grandioos is begonnen. Het betekende direct ook het begin van de voorbereidingen die door de vrijwilligers moeten worden getroffen.

Zaterdagochtend om half 8 was er een ontbijt in de kantine van Betonspecialist Nooren, waarna het bestuur even poseerde voor de camera van de fotograaf, om daarna aan de slag te gaan.

Programma Garnwerd Grandioos 2017, woensdag  5 juli t/m zondag 9 juli

Woensdag In de feesttent is de uitvoering van de musical ‘Help we zijn het bruidspaar kwijt’ van de leerlingen van de bovenbouw van de OBS Kromme Akkers in Garnwerd.

Donderdag  Om 15.30 uur wordt de kermis door de burgemeester van Garnwerd, Harm Wegman, geopend. De kermis is er t/m zondagavond. ’s Avonds is er vanaf 20.00 uur darten, sjoelen en klaverjassen in de feesttent (opgave alleen voor darten nodig via 06-12604740 of via de site www.garnwerdgrandioos.nl.

Vrijdag Het programma begint om 18.00 uur met een dorpsmaaltijd in de feesttent. Iedereen is van harte welkom om mee te eten als je een eigen gemaakte maaltijd en/of een heerlijk toetje mee neemt. Voor soep en brood wordt gezorgd. De band 2Tone zorgt voor de muzikale gezelligheid. Vanaf 19.30 uur start de talentenjacht Garnwerd’s Got Talent! Het podium is het eerst voor de jeugd. Ze mogen laten zien wat ze kunnen. Alles mag, als je act maar niet langer dan 5 minuten duurt. Daarna is het podium vrij voor de volwassenen. Voor hen gelden dezelfde criteria. Een vakkundige én kritische jury beoordeelt alle acts en bepaalt wie de prijzen winnen.

Opgave voor de dorpsmaaltijd en Garnwerd’s Got Talent kan via: [email protected]

Zaterdag Om 11.00 uur is er in de feesttent een brunch voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd. Vanaf 13.00 uur begint de jaarlijkse braderie met weer veel kramen en een gevarieerd aanbod. Ook dit jaar kun je bij de Free Bikers Garnwerd weer Trike-rijden.

DIT IS JE KANS !!

Rond 19.00 uur start op één van de velden buiten het dorp het Luchtspektakel. Heb je altijd met een luchtballon mee gewild of mee willen vliegen in een ultra light vliegtuigje, dan is dit je kans! De Garnwerd Grandioos commissie heeft geregeld dat je dit jaar vanaf Garnwerd kan vertrekken met een luchtballon. Wanneer de wind ongunstig is om vanuit Garnwerd te vertrekken,  zal er gekozen worden voor een vertrekplaats om naar Garnwerd toe te varen.

Het is de bedoeling de ballon op zaterdagavond 8 juli de lucht in gaat. Om dit te kunnen realiseren hebben we deelnemers nodig, omdat we de ballon(of meerdere) moeten reserveren. Voor de luchtballon is het dan ook nodig dat je je vooraf aanmeld. De kosten voor deze vlucht bedragen € 140,- per persoon

Alles wordt geregeld door een erkend ballonvaart bedrijf, Dijkstra Ballonvaarten. Voor een impressie klik hier.

Ben je geïnteresseerd en wil je deze unieke gebeurtenis in Garnwerd meemaken, geef je dan op bij Peter Nooren  (06-533 600 78)

FEEST IN DE TENT

Vanaf 22.00 uur is het feest in de tent. De topcoverband Hooked on Red stond enkele jaren terug ook al op het podium en belooft er nu weer een geweldige avond van te maken.

Zondag Deze slotdag staat overdag in het teken van de 7de Braggeltocht. Inschrijven kan helaas niet meer. Het maximum aantal deelnemers van 1000 was op de dag dat je je kon inschrijven al bereikt. De inschrijving is vanaf 12.30 uur in de feesttent. De tocht start om 14.30 uur. Tijdens de tocht zorgt o.a. een dweilorkest voor de nodige sfeer. Verder is er halverwege het parcours een trailer, met daarop optredens van diverse artiesten. De prijsuitreiking is om 16.00 uur in de feesttent.

Vanaf 20.00 uur begint de Hollandse Avond met Burdy, Gyna & Nienke de Ruiter en Theo Driesen & Manon (bekend van Diep Triest). Zij zorgen voor een gezellige slotavond.

Om 24.00 uur zit de 29-ste editie van Garnwerd Grandioos er dan weer op.

DE BRAGGELTOCHT

Zondag 9 juli 2017 wordt er, tijdens Garnwerd Grandioos, voor de 7-de keer de braggeltocht georganiseerd. De  braggeltocht is een tocht van iets meer dan 2 kilometer door en langs modderige sloten. Je komt dus niet schoon  over de finish. In principe kan iedereen deze tocht lopen. De minimale leeftijd is 10 jaar.

De tocht bestaat uit een wedstrijd en een recreatieloop. Deze keer zijn er weer een paar nieuwe elementen toegevoegd, dit maakt het nog iets mooier voor de deelnemers en zeker voor de toeschouwers.  Voor de sfeer speelt vanaf 14.00 uur het dweilorkest   “De Post It’s”  ergens langs het parcours.  Verder staat  er halverwege het parcours een trailer waarop diverse artiesten optreden.

De start is bij  “Garnwerd aan Zee”  en de  finish is bij de molen in Garnwerd. Je kan je ’s middags vanaf 12.30 uur  in de feesttent inschrijven . Neem het inschrijfformulier ingevuld met gepast geld mee, dit is voor iedereen gemakkelijker.

De tocht begint om 14.30 uur en het inschrijfgeld bedraagt € 7,-

Schoenen zijn verplicht en deelname is op eigen risico.

Het aantal deelnemers is dit jaar 1000 stuks en de tocht voor dit jaar is vol.

Er zijn prijzen te verdelen in de categorieën dames en heren en een voor de meest originele deelnemer/groep.

De prijsuitreiking is ‘s middags om 16.00 uur in de feesttent.

Om e.e.a. in goede banen te leiden zijn er verkeersregelaars, volg hun instructies goed op.

Verdere info op de site www.braggeltochtgarnwerd.nl

 

   

Reacties