Coöperatie Samenwind Tinallinge e.o. sluit overeenkomst met E.A.Z. Wind

Foto: SamenWind

Inwoners en ondernemers uit Tinallinge en aangrenzende postcodes richten samen een energie coöperatie op ‘SamenWind’, met als belangrijkste doel lokale duurzame energie op te wekken.

De initiatiefnemers: ‘Wij willen met onze coöperatie Samenwind, actief en zichtbaar een bijdrage leveren aan de overstap naar duurzame energiebronnen. Dit doen wij het liefst samen met mensen uit onze buurt en bedrijven uit onze regio!

Het eerste project van de coöperatie SamenWind in oprichting is de aanschaf van een kleine windmolen van het Groningse bedrijf E.A.Z. Wind. Deze windmolen zal geplaatst worden op het land van Michiel en Saskia van der Tuuk in Tinallinge.

Daarnaast maakt de coöperatie zich hard om andere initiatieven in de directe omgeving aan te moedigen en te ondersteunen. Vooral door actief samen te werken, met behoud van de herkenbaarheid, betrokkenheid en kleinschaligheid van de lokale initiatieven.

Alle inwoners en ondernemers uit Tinallinge en omgeving ontvingen een flyer in de bus, waarin ze uitgenodigd worden om deel te nemen aan dit eerste project van SamenWind. Verder is er een website gelanceerd www.samenwind.nl, waar belangstellenden terecht kunnen voor informatie en deelname.

Op 13 juli 2017 organiseren SamenWind en E.A.Z. Wind een gezamenlijke informatiebijeenkomst in het gebouwtje van Tinallinge om hun plannen toe te lichten en nieuwe deelnemers persoonlijk welkom te heten. U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur.

Cookieinstellingen