Besluiten van burgemeester en wethouders van 10 juli 2017

Foto: gemeente Winsum

Wat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten? Lees het in de laatst vastgestelde besluitenlijst.

Verkorte besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum d.d. 10 juli 2017

Aanwezig:

Loco-burgemeester de heer H. Blok

Wethouder de heer M.M.H. Verschuren

Wethouder de heer B. Westerink

Secretaris de heer F. Wiertz

Met kennisgeving afwezig: Burgemeester de heer M.A.P. Michels

GUNNING BOUW BREDESCHOOL BAFLO/RASQUERT

Het college neemt het verslag van de selectieprocedure voor de aannemer voor de realisatie van de brede school in Baflo ter kennisgeving aan. Daarnaast spreekt zij het voornemen uit,  het werk ‘de realisatie van de brede school’ te gunnen aan Hesco Bouw.  Indien er geen bezwaren komen zal Hesco Bouw deze opdracht definitief gegund krijgen. Verder stemt het college in met de aannemersovereenkomst, welke ondertekend zal worden door wethouder Blok.

BEËINDIGINGSOVEREENKOMST OPSTALCONTRACTEN TENNISCLUB BAFLO

Het college stemt in met de beëindigingsovereenkomst van de opstalcontracten van de Tennisclub Baflo. Het nieuwe kindcentrum voor Baflo zal worden gebouwd op de huidige locatie van Tennisclub Baflo. Voor haar huidige kantine heeft de tennisclub in het verleden een recht van opstal gevestigd op gemeentelijke grond. Het recht van opstal dient te worden beëindigd voordat kan worden gestart met de bouw van het nieuwe kindcentrum.

OPDRACHTVERLENING ARCHITECT DE TIRREL

Het college neemt het proces verbaal van de selectieprocedure voor de architect voor het ontwerp van de Tirrel in Winsum voor kennisgeving aan. Daarnaast gunt het college de ontwerpwerkzaamheden voor het voorlopig ontwerp en definitief ontwerp aan Team 4 Architecten. De gunning is op basis van een meervoudige onderhandse procedure tot stand gekomen.

In de Tirrel komen zorg, onderwijs, sport en vrije tijd samen onder 1 dak, op de locatie van de Twaalf Hoven.

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST WINKHEEM

Het college besluit de samenwerkingsovereenkomst tussen Vestia, Stichting de Hoven en stichting Novo voor de Wierde Winkheem te Winsum niet af te sluiten maar in overleg met alle partijen een andere manier te zoeken om positieve intenties tot uiting te laten komen. De gemeente is tot dit besluit gekomen omdat in de visie Wonen en Zorg is opgenomen dat de gemeente Winsum in dergelijke processen een actieve en verbindende rol heeft, maar dat de huidige eigenaren de eerstverantwoordelijke partij zijn. De gemeente Winsum is in dit kader geen eigenaar.

CONCESSIE OPENBAAR VERVOER 2020-2029

Het college neemt het ‘ontwerpprogramma van eisen’ ter kennisgeving aan. Het college stuurt een brief met de zienswijze van het college met opmerkingen over de ontsluiting van het landelijk gebied en de ketenmobiliteit, jaarlijkse doorontwikkeling, informatieverstrekking en de tarieven.

In december 2019 eindigen de lopende concessies voor het openbaar vervoer per bus in Groningen en Drenthe. Het OV-bureau Groningen-Drenthe is daarom gestart met de voorbereiding van de Europese aanbesteding van de OV-concessie 2020-2029. Op 21 april jl. heeft het dagelijks bestuur van het OV-bureau het ontwerpprogramma van eisen vastgesteld. Het OV-bureau Groningen-Drenthe stelt maatschappelijke organisaties en belanghebbenden in de gelegenheid stellen om een zienswijze te geven.

BELEIDSREGEL ‘TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE BMWE 2017’

Het college stelt de beleidsregel ‘Tegemoetkoming kosten kinderopvang sociaal medische indicatie BMWE 2017’ vast en maakt dit bekend  in het digitale Gemeenteblad. Daarnaast geeft zij Werkplein Ability toestemming om in 2017 voor BMWE de dienstverlening van Kindermediair in te blijven zetten voor alle vragen rondom kinderopvang in het kader van SMI en trajecten naar werk. Hiervoor betalen de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond een bedrag van ongeveer € 30.000 euro per jaar. In 2017 volgt een evaluatie van het integraal werken van Kindermediair. Een besluit over hoe men in 2018 verdergaat met Kindermediair volgt in oktober 2017.

Kindermediair is een commercieel bureau dat onder andere de intake, aanvraag, plaatsing, begeleiding, toetsing en beschikkingen regelt voor de vergoeding van de kinderopvang in het kader van SMI en trajecten naar werk.

De SMI-regeling is een tijdelijke regeling die gemeenten de mogelijkheid biedt een eigen gemeente-specifieke regeling te treffen voor kinderopvang voor kinderen waarvan de ouders een lichamelijk, zintuiglijke, verstandelijke of psychische beperking hebben en kinderopvang noodzakelijk in het belang van een goede en gezonde ontwikkeling van het kind.

AARDWARMTEKORVEN

Het college machtigt wethouder Westerink om namens de gemeente Winsum de overeenkomst te tekenen inzake de aanleg van aardwarmtekorven in Munster Fase 1.

Cookieinstellingen