Geniet mee met wandelaars Vierdaagse Dag 3

Foto: Q&H

Net als vorig jaar loopt Quinten Hogeveen uit Winsum de Vierdaagse Nijmegen. Quinten loopt met zijn Opa, Henk Thie.

Op ons verzoek schrijft Quinten dagelijks een verslag. Hier zijn vierde bijdrage:

Verslag 3e dag Nijmeegse Vierdaagse

Was het gisteren een hele warme dag, vandaag zag de weersituatie er heel anders uit. We vertrokken vanmorgen om 07.15 uur. Kort na de start werden we verrast door een enorme hoosbui. Ook daarna was het regelmatig nodig om de poncho uit de rugzak te halen. Het is niet fijn om in natte schoenen te lopen en het verhoogd ook de kans op blaren. We hebben hier beiden nog nooit last van gehad, maar vandaag is het toch raak. Gelukkig kwam in de loop van de middag het zonnetje nog om de hoek kijken. De 3e dag wordt door veel deelnemers gezien als een zware dag, het is namelijk de dag van de Zeven Heuvelen. Het wordt ook wel de dag van Groesbeek genoemd.

Wij vinden het de mooiste dag van de week. Je loopt grotendeels door een mooie omgeving, met mooie bossen om je heen. Vanuit Nijmegen loop je eerst richting Malden, daarna Molenhoek, bij Mook richting Groesbeek, over de 7 Heuvelen richting Berg en Dal, waarna het laatste stuk weer naar Nijmegen leidt. Op veel plaatsen was het publiek voltallig aanwezig, hetgeen het voor de lopers toch wat prettiger maakt.

Als er goede muziek door de luidsprekers schalt lijkt het net of het lopen ook wat gemakkelijker gaat. Om deze prestatietocht over vier dagen goed te volbrengen moet het tussen de oortjes ook goed zitten, plezier hebben en veel publiek om je aan te moedigen scheelt een heleboel. Morgen alweer de laatste dag. Op naar de Via Gladiola. Ze zeggen dat je op deze laatste dag ” wordt gedragen”. We weten het zelf uit ervaring, de laatste dag komt meestal wel goed. 

Quinten Hogeveen

Henk Thie

Cookieinstellingen