Eindvoorstelling IKC De Wierde

Dit schooljaar wilde IKC De Wierde eens helemaal wat anders. De musicaltraditie werd doorbroken en na een tijdje broeden, stonden een aantal ouders op die met de kinderen een prachtige, persoonlijke voorstelling hebben neergezet.

Door twee vaders werd het idee opgepakt om een muzikale show op te zetten met de bovenbouw. Bij deze gitarist en de basgitarist kwamen een pianist (opa) en een drummer (dorpsgenoot). Toen daar nog een tekstschrijver (moeder) en oefenouder (moeder) bijkwamen, waren alle ingrediënten compleet voor een persoonlijk afscheid compleet.

Professor Smartie (die een hekel aan kinderen heeft) en zijn hulpje Dumpie wilden met een magisch plan de wereld veroveren en begonnen bij IKC De Wierde. Door hun verhalen te stelen, kwamen de kinderen van groep 8 weer in hun kleutertijd. Wanneer zij foto’s verzamelden, konden zij weer via andere jaren terugreizen naar het heden. Door de grote inzet van de kinderen, kwamen ze zelfs nog even uit in de toekomst. Bijzondere gebeurtenissen kwamen langs, leuke eigenaardigheden van kinderen en juffen passeerden de revue, een slideshow van foto’s van de kinderen van groep 8 van de afgelopen 8 jaar was te zien en dat alles onder begeleiding van de live band.  Het zelfgeschreven script en de zelfgeschreven liedjes (op populaire, moderne liedjes) maakten het optreden van de bovenbouw uniek.

Het publiek heeft genoten van een persoonlijk, op het lijf geschreven stuk voor de kinderen. Er is grote dank uitgesproken naar de ouders en betrokkenen, die hier zoveel uren aan hebben besteed. Met mooie, gedeelde herinneringen neemt groep 8 afscheid van IKC De Wierde.

Foto’s en filmpje: Auwert Postmus

Tekst: Floor van de Werfhorst

Reacties