Geniet mee met wandelaars Vierdaagse Dag 4 (slot)

Net als vorig jaar loopt Quinten Hogeveen uit Winsum de Vierdaagse Nijmegen. Quinten loopt met zijn opa, Henk Thie.

Op verzoek van WinsumNieuws schreef Quinten dagelijks een verslag, waarvoor onze hartelijke dank. Hier zijn vijfde en laatste bijdrage:

Verslag 4e dag Nijmeegse Vierdaagse

 Vanmorgen kwamen we tegen zeven uur op de Wedren voor de start van de 4e en laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse. Hoewel het nog wel een beetje fris was konden we al goed zien dat het, wat het weer betreft een mooie dag zou worden. 

In ieder geval geen regen zoals gisteren en dat maakt een wandeldag gelijk een stuk aantrekkelijker. Het ging vandaag eerst wat moeizaam omdat Quinten last had van zijn enkels. Na een korte behandeling door de EHBO werd de pijn een beetje weggenomen en konden we onze weg met een gerust hart vervolgen. 

Immers, niemand wil op de laatste dag van deze mooie prestatietocht nog uitvallen. De laatste dag is natuurlijk sowieso een mooie dag omdat de finish van 4 dagen zwoegen en zweten kan worden bereikt. Evenals de afgelopen drie dagen loopt de route eerst langs het Radboud ziekenhuis. Het duurt zeker een uur lopen alvorens je buiten Nijmegen bent. Vandaag gingen we daarna eerst richting Hatert en door naar Overasselt. Via Heumen en Malden leidt de weg weer richting Nijmegen.

Veel mensen kennen het begrip Via Gladiola. Dit is de weg naar de finish. Als je hier bent aangekomen duurt het echter nog meer dan een uur eer je de finish bereikt hebt. Omdat de weg aan beide kanten gevuld is met rijen dikke enthousiaste toeschouwers is het een plezier en feest om hier te lopen.

 

Werkelijk tienduizenden mensen langs de kant moedigen hun familie en/of vrienden aan. Veel studenten die langs deze weg hun kamer hebben staan op balkons of zelfs boven op het dak. Bij bedrijven en cafe’s is vaak live muziek hetgeen de slotkilometers tot een groot feest maken. Het is ons dus gelukt.

Quinten heeft voor de 4e keer de finish in Nijmegen zonder echte problemen bereikt, voor “Opa” Henk Thie was het zelfs de 11e keer. Vanwege de leeftijd moet Quinten volgend jaar 40 km per dag lopen. Opa heeft nog een jaar de tijd om hier over na te denken.

Via Galdiola, de laatste meters, zie filmpje

 

Quinten Hogeveen

Henk Thie

 

Reacties