Marenland Recreatie gaat culinair 

Foto: WinsumNieuws

De gebroeders Ruud en Robbert van Barneveld van Marenland Recreatie gaan, zo is het afgelopen jaar duidelijk gebleken, alleen voor het beste. Camping Marenland is in korte tijd omgetoverd tot een levendige, nette en zeer goed gewaardeerde plek om te recreëren.

Gisteren werd een volgende stap gezet om het recreatiebedrijf nog steviger op de kaart te zetten.
De gebroeders Van Barneveld willen ook op culinair gebied het beste van het beste aan hun gasten bieden en namen daarom kok Pieter Velzen in dienst om de keuken naar een hoog plan te tillen.
De kennis en kunde van Pieter Velzen is alom bekend in Winsum en omstreken. De kok, bekend om zijn speelse, decoratieve kookkunst met hoofdzakelijk streekgebonden producten werkte als chef-kok in het restaurant van recreatiecentrum Garnwerd aan Zee en restaurant De Gouden Karper in Winsum.
Pieter Velzen is blij met zijn nieuwe job: “Het is een prachtige uitdaging om Marenland culinair op de kaart te zetten. Het is al een mooi bedrijf en er is voldoende ruimte om een goed restaurant op te zetten. We denken aan een ‘kindvriendelijk’ restaurant. Geen plate-service, maar toch betaalbaar, een diner-café is misschien wel de beste benaming. Maar we willen meer: bijvoorbeeld het organiseren van outdoor-cooking of een spontane barbecue. Gewoon, lekker eten en vooral voor iedereen toegankelijk. Ik heb er zin in.”
Pieter in zijn nieuwe domein
Volgens mede-eigenaar Ruud van Barneveld is het binnenhalen van Pieter een goede zet. Ruud: “Aanvankelijk was het idee dat ik de keuken zou gaan doen, maar het bedrijf groeit zo snel, dat de beschikbare tijd een probleem zou gaan worden. Bovendien halen we met Pieter veel ervaring in huis, niet alleen qua koken, maar ook bij het opzetten van een keukenbrigade. Pieter gaat per 1 augustus beginnen en dan is er weer een stukje van de puzzel gelegd.”

Reacties