Besluiten van burgemeester en wethouders van 17 juli 2017

Foto: gemeente Winsum

Wat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten? Lees het in de laatst vastgestelde besluitenlijst.

Verkorte besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum d.d. 17 juli 2017

Aanwezig:

Loco-burgemeester de heer H. Blok

Wethouder de heer M.M.H. Verschuren

Wethouder de heer B. Westerink

Met kennisgeving afwezig:

Burgemeester de heer M.A.P. Michels

Secretaris de heer F. Wiertz

ONTWERP BESTEMMINGSPLAN VEEGGEBIED BUITENGEBIED WINSUM

Het college legt het ontwerpbestemmingsplan Veegplan Buitengebied Winsum gewijzigd ter inzage. In 2013 is er een nieuw bestemmingsplan vastgesteld voor het hele buitengebied van de gemeente Winsum. Nieuwe ontwikkelingen, voortschrijdend inzicht en een aantal vergissingen op de plankaart maken het wenselijk om het bestemmingsplan uit 2013 op een aantal punten te herzien. Het gaat om een bestemmingsplan met een conserverend karakter (er worden geen grootschalige nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt) en het plan is volledig aangepast aan de nieuwste provinciale omgevingsverordening (vastgesteld juni 2016).

STANDAARDISATIE BEWEGWIJZERING TOERISTICHE- EN ANDERE BEDRIJVEN EN OBJECTEN

Het college stelt een bebordingsplan vast voor bewegwijzering toeristische- en andere bedrijven en objecten. Bij de bespreking van het startdocument toeristische beleidsontwikkeling klaagden een aantal toeristische bedrijven over de slechte vindbaarheid van hun bedrijven. Naar aanleiding daarvan is dit bebordingsplan gemaakt. Aan de hand van (landelijke) uitgangspunten is een uitvoeringsplan gemaakt hoe de relevante (bovenlokale) bedrijven en objecten bewegwijzerd zouden moeten worden. Uitvoering van het plan betekent tevens sanering van overbodige borden.

De totale kosten van € 35.138,–moeten gedekt worden uit de budgetten Uitvoering Actieplan Economische Zaken, Onderhoudsbudget Beheer & Onderhoud en Openluchtrecreatie. Het college stelt de recreatie ondernemers voor om 25% van de kosten voor hun rekening te nemen. De inrichting van de voorkant van de plattegrondkasten op de stations in Sauwerd, Baflo en Winsum laat het college alvast uitvoeren. De overige werkzaamheden worden uitgevoerd in goed overleg met de sector.

GEMEENTEGARANTIE STICHTING DE HOVEN

Het college stemt in met de gemeentegarantie voor de nieuwbouw van stichting de Hoven in de Tirrel onder voorwaarden. Het waarborgfonds voor de zorgsector verstrekt garantstelling voor zorgvastgoed en niet voor gecombineerde complexen zoals De Tirrel. Stichting De Hoven vraagt daarom aan de gemeente om gemeentegarantie. Belangrijke voorwaarde voor de gemeente is dat het verpleeghuis integraal onderdeel zal zijn van De Tirrel. Bovendien dient het ontwerp van het gebouw rekening te houden met flexibiliteit voor andere gebruiksmogelijkheden.

VERREKENING NEVENACTIVITEITEN POLITIEKE AMBTSDRAGERS

Het college neemt het advies van het Ministerie van BZK over. Op grond van artikel 44 en 66 van de gemeentehebben de college-leden de plicht eventuele neveninkomsten te verrekenen met hun bezoldiging. Op basis van de door individuele collegeleden ingevoerde gegevens is er geen verrekenplicht op het college van toepassing.

HUUROVEREENKOMST KANTINE RIPPERDAHAL

Het college verhuurt de kantine van de Ripperdahal per 1 augustus 2017 aan O.F.de Jongh en stemt in met de huurovereenkomst. De afspraken en voorwaarden voor de huur zijn vastgelegd in een nieuwe huurovereenkomst die weer past bij de huidige tijd.

ONDERZOEK NAAR WONINGMARKT EN LEEFBAARHEID IN GRONINGEN

Het college verleent medewerking aan het woningmarkt en leefbaarheidsonderzoek Groningen. Voor het leefbaarheidsonderzoek is een bewonersenquête nodig die onder de inwoners van Winsum wordt uitgezet.  Om tot voldoende resultaat te komen is een steekproef op basis van de gegevens uit de Basisregistratie Personen nodig. Deze gegevens mogen alleen worden verstrekt in opdracht van het college.

MANTELZORGWAARDERING 2017 EN 2018

Het college stemt in met het advies om het waarderen van mantelzorgers in de vorm van een cadeaubon te continueren, gedurende de looptijd van het actieplan “Hoe helpen wij u te helpen?”. In het najaar van 2016 hebben Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond (BMWE-gemeenten) het actieplan mantelzorgondersteuning “Hoe helpen wij u te helpen?” vastgesteld. Uit een enquête en gesprekken met mantelzorgers kwam waardering als meest belangrijk naar voren. Eind 2016 hebben alle geregistreerde mantelzorgers van de BMWE-gemeenten daarom als blijk van waardering een cadeaubon ontvangen. In een korte vragenlijst na die tijd gaf 95% van de deelnemers aan deze blijk van waardering een goede manier te vinden.

Cookieinstellingen