Op pad door Waddenland Boerenland met de Borrelplank Route

Foto: WinsumNieuws

Op zaterdag 5 augustus a.s. vindt de eerste Stel Je Eigen Maaltijd Samen route plaats, de BORRELPLANK route. Deze route van ca. 20 km wordt georganiseerd in het kader van het project Waddenland Boerenland. Op deze dag kun je zelf een heerlijke Groningse Borrelplank samenstellen, door middel van het inkopen van ingrediënten bij verschillende boeren en ondernemers in de regio Waddenland, aan de hand van een vooraf uitgestippelde route.

De start van de route is bij Welkomboerderij Onstaheerd in Sauwerd, waar o.a. de specialiteit runder drogeworst verkocht wordt. De tweede stop is Kaasboerderij Kleikracht te Winsum. Voor óp de plank zijn hier te koop: biologische kazen van jong tot oud, fenegriek, brandnetel en honingklaver. Geen borrelplank zonder mosterd, de volgende stop is dan ook bij Abrahams Mosterdmakerij in Eenrum.

De route eindigt bij Landgoud in Kloosterburen waar als afsluiting Aalbessenwijn en/of siroop gekocht kan worden. Om alvast een beetje te kunnen proeven van al het lekkers dat in de kofferbak of achterop de fiets ligt, verzorgt Genietlokaal een proeverij op het laatste adres.

Tijdens het bezoek aan de deelnemende boerderijen en bedrijven is de boer cq. ondernemer aanwezig om meer te vertellen over de werkzaamheden op het bedrijf en hoe de producten verbouwd en/of gemaakt worden.

Doel van het project

Het project Waddenland Boerenland is een project van Stichting Promotie Waddenland in samenwerking met agrarische en toeristische ondernemers in de regio. Het doel van het project is om inwoners van en toeristen in de regio Waddenland in contact te brengen met het boerenleven en hen te laten zien en leren waar ons dagelijkse voedsel vandaan komt en hoe dit geproduceerd wordt.

Meer informatie en deelname

Kijk voor meer informatie, de deelnemende boeren en de te rijden route op: Waddenland Boerenland. Aanmelden voor de route kan via het aanmeldformulier op de site. Na aanmelding ontvang je per email alle informatie over de route.

Cookieinstellingen