Inbrekers Winsum ‘scoren’ onvoldoende 

Foto: beveiligjeomgeving.com

In 2017 zijn er in de provincie Groningen 537 succesvolle inbraken gepleegd, de meeste per inwoner vonden plaats in de gemeente Delfzijl. 

Dit blijkt uit openbare politiecijfers van de politieregio Noord-Nederland, verricht door Smart Alarm, leverancier van alarmsystemen.

Provincie Groningen

In Groningen waren er in de eerste zeven maanden van dit jaar 757 pogingen tot inbraak. De heren inbrekers waren in 70,8% van de gevallen succesvol.

Per gemeente

Op gemeentelijk niveau kwamen de meeste inbraken voor in de gemeente Groningen. Gerekend naar het aantal inbraken per inwoner, staat de gemeente Delfzijl bovenaan het rijtje, voor Groningen, Bellingwedde en Haren 

Volgens de analyse werden de hoogste slagingspercentages van inbrekers binnen de provincie Groningen vastgelegd in de gemeenten Appingedam (90 procent), Veendam (87,5 procent), Stadskanaal (86,2 procent), Vlagtwedde (80 procent) en Bellingwedde (80 procent).  

smartalarm.nl

Opmerkelijk is het lage slagingspercentage in Delfzijl. 21 van de 47 inbraken in Delfzijl waren niet succesvol. Enkel Winsum had met 50 procent een lager (en tevens het laagste) slagingspercentage.

 

Bron: Smart Alarm

Reacties